Titel

Olifantenpaadjes. Desire lines.

Schrijver
Taal

Meertalig

ISBN

9789081760706

Uitgever

Van der Burg, Amsterdam

Prijs

125,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, ingenaaid, 2011, 160 blz., 2e druk. Nederlands- en Engelstalig. Met kleurenfoto's. Kaft gedeeltelijk iets verkleurd.

Meer info
Fotoboek over de platgetreden paadjes die ontstaan als fietsers en voetgangers een bocht willen afsnijden en daarbij de kortste weg over het gras nemen.

Fietsers en voetgangers plegen steeds te zoeken naar de kortste weg. Met als gevolg dat dikwijls bij een bochtje een hoek wordt afgesneden en een route wordt gekozen over het gras, door de middenberm of over het gemeentegazon. Gebeurt dat vaak genoeg, dan ontstaat een platgetreden paadje waarop geen gras meer groeit: het zogenoemde olifantenpaadje. Iedereen kent dit verschijnsel en weet wel zo'n plek in de woonomgeving, maar niemand staat er bij stil. Van der Burg echter wel, en hij fotografeerde vanaf een keukentrapje zo'n honderd plekken, voornamelijk in de Randstad, waar dit verschijnsel valt waar te nemen. Hij drukte af op momenten dat het olifantenpaadje ook daadwerkelijk in gebruik was, en noteerde niet alleen de locatie, maar ook het aantal meters dat de fietser of voetganger daarmee wist af te snijden. In een nawoord vertelt de fotograaf over zijn fascinatie voor deze paadjes en zijn werkwijze; in een inleidend essay vergelijkt bioloog en literator Maarten 't Hart mens- en diergedrag en zet zet vraagtekens bij de logica van planologen die geen rekening houden met menselijk instinct. Mooie kleurenfoto's in oblong formaat, over een, soms twee pagina's. Bijschriften in Nederlands en Engels. Een fotoboek dat je met andere ogen naar je omgeving laat kijken.
Afbeeldingen
Burg, Jan-Dirk van der - Olifantenpaadjes. Desire lines.
BoekenWO2 Raalte

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BoekenWO2.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren