Titel

KAMEROENSE BEVRIJDINGSTHEOLOGIE ; Jean-Marc Ela - theologie van onder de boom

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Kok- Kampen / deel 6 in serie ´ Kerken Theologie in Context ´ ( KTC / Nijmegen ) / ISBN 9024253357

Prijs

35,00(Excl. verzendkosten)

Meer info
FLAPTEKST

Kameroen is een afspiegeling van Afrika ; gekoloniseerd door Duitsland , Engeland en Frankrijk , zich uitstrekkend van de Sahel tot het tropisch regenwoud , en een lappendeken van volkeren , kent het land een politieke en maatschappelijke situatie die representatief is voor het merendeel van de landen op het zwarte continent ; op die specifieke context reageert de Kameroense theoloog Jean-Marc Ela ; niet vanuit de beschutting van een ´academische verkeerstoren´ , maar, zoals hij zelf zegt : ´ van onder de boom , schouder aan schouder met de gierstverbouwende bergbewoners in het noorden van het land ´ ; de pathetische theologie die deze interactie heeft opgeleverd is een model van contextuele theologie ; naast een typering van het politieke bestel van Kameroen ( Cameroon ) en de weerslag daarvan op de meerderheid van de bevolking , en naast een analytische presentatie van Ela´s theologie , biedt dit boek ook een kritische evaluatie van de kerstening van Afrika , zoals men die uit de mond van geengageerde Afrikaanse theologen kan vernemen ; tenslotte wordt getracht Ela´s theologie te situeren binnen het geheel van de Afrikaanse theologie, waarbij behoedzaamheid jegens de inculturatie-inspanning een opvallend kenmerk is
RELIBOOKS Alblasserdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel RELIBOOKS.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met RELIBOOKS
  • Na uw bestelling ontvangen u en RELIBOOKS een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van RELIBOOKS vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • RELIBOOKS kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren