Titel

Mijmeren overzee gesigneerd exemplaar

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789059725942

Uitgever

Eburon

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2011, 254pp, paperback Conditie als nieuw

Meer info
De Duitse staatsman Otto von Bismarck zei ooit: 'het mooiste is natuurlijk om zelf macht uit te oefenen, maar als dat niet mogelijk is kan men er altijd nog over schrijven'. Met dat troostrijke advies publiceerde Arend Jan Boekestijn, nadat hij in november 2009 de Tweede Kamer verliet, een reeks essays en columns. Deze hier gebundelde stukken gaan over de wereld om ons heen en zijn gethematiseerd naar land en onderwerp.
Vele vraagstukken komen aan bod. Kan een monetaire unie economische divergentie overleven? Wat zullen de gevolgen zijn van het machtsverval van de VS en Europa en de opkomst van China en India? Hoe komt het dat de Arabische omwentelingen de lente oversloegen en pardoes in de winter belandden? De bundel bevat daarnaast een aantal kritische artikelen over de Euro die twee decennia geleden zijn geschreven.
In deze bundel zitten natuurlijk ook een aantal 'Boekestijntjes' verstopt. Zo wordt de Britse voorliefde voor het vulgaire historisch verklaard, komt het erudiete populisme van de Teaparty aan bod, passeert de Chinese politieke archeologie in Afrika de revue, en wordt genadeloos blootgelegd dat de criticasters van Sarrazin niet eens de moeite hebben genomen zijn boek te lezen. Ook liefhebbers van Franse politieke schandalen kunnen hun hart ophalen.
De bundel sluit af met een Young Person's Guide to Parliament voor iedereen die geplaagd wordt door politieke ambities.
Arend Jan Boekestijn is historicus en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij schrijft een wekelijkse buitenlandcolumn voor Elsevier. Van 2006 tot 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD.
Afbeeldingen
Boekestijn, Arend-Jan - Mijmeren overzee gesigneerd exemplaar
Quirinus Den Haag

Bestellingen worden dezelfde dag bevestigd. Kijk ook in de SPAM, mails worden daar weleens bezorgd.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Quirinus.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Quirinus
  • Na uw bestelling ontvangen u en Quirinus een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Quirinus vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Quirinus kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren