Titel

De mystiek van het Boeddhisme

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

8,00

Bijzonderheden

als nieuw, nieuwstaat

Meer info
Er is geen werk in het Nederlands bekend, dat een zó goed spiritueel overzicht geeft van het boeddhisme. De lijn die door het boek loopt is die van een kritische verkenning naar datgene wat de schrijver klaarblijkelijk na lange studie is gaan waarderen als de essentie van het optreden van de Boeddha. Hij plaatst dit optreden terecht tegen de achtergrond van het religieuze denken van India in de vedische en na-vedische tijd. Ook de hoofdstukken over leven en leer van de Meester munten uit door helderheid van stijl en treffen door de waardering die de schrijver de Boeddha toedraagt, een waardering die nergens in kritiekloze aanbidding overgaat.
Dit werk is veeleer een verwijzing naar het innerlijke aspect, dan een droge studie. Boeiend is ook het deel waar hij verwante stromingen van het Westen behandelt en vertelt hoe het boeddhisme aan de horizon van onze cultuur is verschenen.
Bernardus Jasink werd in Amsterdam geboren op 28 juli 1870. In 1908 verhuisde hij haar Italië waar hij zich, na zijn studie klassieke talen en letterkunde in Nederland, specialiseerde in Oosterse talen en wijsbegeerte. Die Mystik des Buddhismus werd zijn levenswerk en verscheen in 1920 (en een herdruk in 1922), naar aanleiding van een serie lezingen die Jasink in Zürich hield. Hij overleed in Florence op 4 december 1964 op 94-jarige leeftijd. Van dit boek verscheen ook een Italiaanse versie.
J. van de Velde heeft de Nederlandse editie in samenwerking met de auteur bewerkt.

ALS NIEUW, NIEUWSTAAT, LICHTE VERKLEURING, omslag licht beschadigd, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Jasink, B. - De mystiek van het Boeddhisme
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren