Titel

Vrouwen der Duisternis

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Metroreeks Rotterdam

Prijs

31,95

Bijzonderheden

247 pp, boek in zeer goede staat, uniek exemplaar (niet in reguliere verkoop!)

Meer info
Dit boek is niet een opwekkend boek. Het geeft een stuk werkelijkheid prijs, die zonder enige twijfel de donkerste facetten van de hedendaagse maatschappij omvat en het doet dit gewoonlijk op een wijze, die, met inachtneming van tot ver in het achterland van het "rossige leven" doorgetrokken grenzen, aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.
Nog voor het verschijnen waren er onder mijn vrienden, wie ik mijn manuscripten ter beoordeling pleeg voor te leggen, die sommige passages afkeurden, die - en dit vooral - van oordeel waren dat vele dingen beter verzwegen konden blijven. Tegen hun advies in heb ik weinig aan mijn werk veranderd. Ik ben van oordeel dat met de sfeer, waarin de "vrouwen der duisternis" leven, onmogelijk kan weergeven indien men al te voorzichtig is in de keuze van zijn beelden.
Daarom is dit boek er ook stellig geen voor ongeroutineerde lezers, noch voor hen die de kennis omtrent de harde, naakte feiten van het leven schuwen.
De personen die in dit boek voorkomen zijn alle gefingeerd, enige overeenkomst met de werkelijkheid berust dus in elk geval op een volkomen toevalligheid. Wat niet gefingeerd is is de sfeer, waarin een en ander zich afspeelt. Ik heb, toen mij bepaalde gebeurtenissen ter ore kwamen en ik het besluit nam een en ander boek te stellen, mij enkele maanden achtereen ondergedompeld in het rossige leven in verschillende steden, o.a. die waarin dit boek zich afspeelt. Ik heb er niet aan deelgenomen, doch heb ik getracht zoveel mogelijk toeschouwer te blijven. Dit boek is er het resultaat van.
Ik bied het mijn lezers aan zoals het tot mij kwam: rauw en hard, soms wreed en sinister in zijn beschrijving van de toestanden, die ik heb aangetroffen.
Toch geloof ik dat dit boek zijn bekoring, maar bovenal zijn nut zal hebben. Het zal bekoren om dezelfde reden waarom Dante's "hel" bekoort: geeft eveneens een blik in een wereld, die voor ons goddank een andere wereld is. Zij die deze wereld de hunne noemen, zijn, bij Dante werkelijk, hier moreel dood!
Nut zal dit boek hebben omdat het ons leert dat vele "vrouwen der duisternis" alleen maar het slachtoffer waren van de omstandigheden, waarin het leven heb plaatste; en het schijnsel der rode lampen mateloos veel schrijnend leed voor de blik poogt te verbergen.
Zij, die in dit schijnsel leven, waren niet bereid te strijden, het is waar, evenals waar is dat zij de gemakkelijkste oplossing voor hun probleem kozen, een oplossing die bovendien slechts een schijnoplossing is. Doch dit alles maakt heb niet minden het slachtoffer van een wrede samenleving, die slechts uiterst zelden genade kent voor haar, die eenmaal gefaald heeft.

Dixi!

De schrijver
Afbeeldingen
Marte Cornelli - Vrouwen der Duisternis
Marte Cornelli - Vrouwen der Duisternis
Marte Cornelli - Vrouwen der Duisternis
Dickens Bookshop Maastricht

Welkom op de pagina van Dickens Bookshop.

Boeken zijn onze grote passie. Graag toon ik u dan ook ons bijzondere assortiment! U kunt bij ons terecht voor zowel nieuwe als tweedehands, moderne of antieke boeken.

Voor (aan)vragen of prijsberekeningen kunt u ons via de mail bereiken!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Dickens Bookshop.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Dickens Bookshop
  • Na uw bestelling ontvangen u en Dickens Bookshop een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Dickens Bookshop vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Dickens Bookshop kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren