Titel

Lettres de Hollande et des villes anséatiques. La correspondance d'un artiste-voyageur avec sa famille à Paris en 1912 / Brieven uit Holland en de Hanzesteden. De briefwisseling van een reizend kunstenaar met zijn familie in Parijs in 1812

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

. Paris / Zwolle, Fondation Custodia / Waanders Uitgevers. 1997

Prijs

12,50

Bijzonderheden

Gebonden, bedrukt grijs linnen, stofomslag, leeslint, 8vo., 511, (1)pp., talrijke zw/w illustraties en 8 kleuren illustraties, Illustrations en b/n et 8 illustatios couleur. Présentée et annotée par C. Boschma. Met inleiding en aantekeningen van C.

Meer info
MELLING, ANTOINE-IGNACE, C. Boschma (inleiding / aantekeningen - Lettres de Hollande et des villes anséatiques. La correspondance d'un artiste-voyageur avec sa famille à Paris en 1912 / Brieven uit Holland en de Hanzesteden. De briefwisseling van een reizend kunstenaar met zijn familie in Parijs in 1812. Paris / Zwolle, Fondation Custodia / Waanders uitgevers. 1997. Gebonden, bedrukt grijs linnen, stofomslag, leeslint, 8vo., 511, (1)pp., talrijke zw/w illustraties en 8 kleuren illustraties, Illustrations en b/n et 8 illustatios couleur. Présentée et annotée par C. Boschma. Met inleiding en aantekeningen van C. Boschma. Tekst in het Frans en Nederlands. Textes en français et en néerlandais, bronopgave/ literatuuropgave, registers / index, 1e (enige) druk


Antoine-Ignace Melling (1763-1831)
Cornelis Boschma (1928-

Fraai uitgegeven boek, zgan

Binnenzijde stofomslag afbeelding van de tekening van het Gezicht op de stad Kampen / Vue a Kampen avec les bouches de L'IJssel


Van de reis die de Lotharingse kunstenaar Antoine Ignace Melling (1763-1831) in 1812 naar de Nederlanden (toenmalig onderdeel van het Franse keizerrijk) ondernam, is niet alleen een groot aantal van de tekeningen teruggevonden, maar ook de correspondentie met zijn familie in Parijs.
De genoegens maar ook de ongemakken van deze reis, die tot aan de Hanzesteden gaat, worden in Mellings brieven levendig en dikwijls relativerend verhaald. Zo maken niet alleen de monumenten en bewoners van grote steden als Rotterdam en Amsterdam indruk op de kunstenaar, maar ook de aantrekkingskracht van een plaatsje als Broek in Waterland of de rust van Zwolle op zondag.
Voorzien van een inleiding laten de brieven, rijkelijk geïllustreerd en geannoteerd, zich lezen als een 'reisjournaal' bestemd voor een 'Voyage pittoresque' die nooit verschenen is.

Geschiedenis Europa Frankrijk Nederland Duitsland Reisbeschrijvingen Brieven Reizen Kunst Kunstenaar
Afbeeldingen
MELLING, ANTOINE-IGNACE, C. Boschma (inleiding / aantekeningen) - Lettres de Hollande et des villes anséatiques. La correspondance d'un artiste-voyageur avec sa famille à Paris en 1912 / Brieven uit Holland en de Hanzesteden. De briefwisseling van een reizend kunstenaar met zijn familie in Parijs in 1812
Antiq. Jan Poutsma Kampen

Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Antiq. Jan Poutsma
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiq. Jan Poutsma een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiq. Jan Poutsma vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Antiq. Jan Poutsma kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren