Titel

Jezus het verhaal van een levende

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

6,00

Bijzonderheden

als nieuw

Meer info
Het verhaal van een levende Jezus
‘Dat er een historische Jezus van Nazaret heeft bestaan, wordt door praktisch niemand ontkend. Maar wie WAS die Jezus van Nazaret? En wie IS hij -gezien de blijvende belangstelling voor hem in en buiten de kerken, bij gelovigen en ongelovigen- voor onze tijd, voor ons? (…) maar wie was, wie is Jezus van Nazaret volgens de evangeliën? (…)’. Een nog altijd imposante studie.
‘Hoe met God mee te denken’ om de voor alle mensen begaanbare weg naar vrede te zoeken en te vinden, wordt – soms terughoudend, dan weer met passie, maar altijd vanuit een veelomvattende theologische kennis – verwoord in de preken van Edward Schillebeeckx, dominicaan en allereerst predikbroeder. Hij wilde eraan bijdragen dat het geloof van een mens niet verschraalt, maar uitgroeit tot een ware schat aan basiskennis om als gelovige zelf antwoord te kunnen geven op vragen die hem of haar bezighouden.
Schillebeeckx was van mening dat theologie zonder een waarachtig zoeken naar God betekenisloos was. In zijn theologisch testament schrijft hij: ‘Ondanks alle wetenschappelijkheid vraagt het theologiseren om gedragen te zijn door een spiritualiteit. Met “spiritualiteit” bedoel ik de fundamentele houding en inspiratie waarmee een mens zijn leven leidt en zich overeind houdt in onze menselijke geschiedenis waarvoor en waarin hij of zij zich inzet. Alles heeft daarin betrekking op het “zoeken naar God” een zoeken dat het hart van alle theologie is’ Humor is hierbij van cruciaal belang: ‘ik ben ver vast van overtuigd dat zonder humor als “menselijke deugd” elke theoloog het gevaar loopt “grootinquisiteur” te worden!
Een theoloog, die geen humor kent of die niet cultiveert, kan ook zichzelf en zijn theologie niet relativeren; dan springt hij uit de band. Ofwel zwelgt hij in “theologische hoogmoed”, ofwel wordt hij grootinquisiteur die “de andersdenkende” met vuur en zwaard zou willen vernietigen’!

ALS NIEUW, LICHTE VERKLEURING, voorkant minder mooi, binnenin uitstekende staat, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Schillebeeckx , Edward - Jezus het verhaal van een levende
Schillebeeckx , Edward - Jezus het verhaal van een levende
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren