Titel

Joodse Buren

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789044353099

Uitgever

The House of Books

Prijs

11,90

Bijzonderheden

2016, paperback, 304 pagina's, in keurige staat

Meer info
'Joodse buren' van Maria Boonzaaijer boeit van begin tot eind. Het verhaal is vlot geschreven, de personages zijn levendig.
Als lezer raakte ik snel thuis in huize Langeveldt, dat ten tijde van WO II en in de jaren daarna uitgroeit tot een gezin met elf kinderen. De gewenste warmte en cohesie in dit grote,katholieke gezin in de rivierenbuurt van Amsterdam, is door allerlei oorzaken vaak ver te zoeken.
De dramatische confrontatie tijdens een razzia tussen Josefien en een jonge Joodse moeder met verstrekkende gevolgen, het verschil van perspectief tussen de ouders en hun kinderen, m.n. tussen Josefien en haar lievelingsdochter Lise, de uiterst ongemakkelijke relatie met de nieuwe Joodse buren, de vriendschap tussen de hartsvriendinnen Lise en Pauli en dromen die in duigen vallen, de vroege dood van Josefien waardoor het gezin verweesd achterblijft, de terugkerende beelden van gruwelijkheden uit de Tweede Wereldoorlog die telkens weer opdoemen en pijn en vertwijfeling zaaien, en tot slot het spannende, deels voorspelbare maar tegelijk ook verrassende einde, worden erg knap en invoelbaar beschreven.
Afbeeldingen
Boonzaaijer, Maria - Joodse Buren
Kommakomma Overloon

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Kommakomma.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kommakomma
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kommakomma een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kommakomma vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kommakomma kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren