Titel

Het Innerlijke Medicijn. ( De weg naar een nieuwe geneeskunde voor lichaam én geest. ) Steeds meer mensen doen een beroep op alternatieve geneeskunde. Wetenschappers kunnen hier niet meer omheen en zijn op zoek naar nieuwe modellen die gezondh...

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789079001118

Uitgever

Have, Ten .

Prijs

8,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

paperback in zeer nette staat - 4122 - 1e dr 2009 - 279 p - 530 gr - 3 cm dik

Meer info
- ziekte en genezing kunnen verklaren. Bijvoorbeeld met het placebo-effect. Zo ook de Belgische chirurg en psychotherapeut Thierry Janssen.

In 'Het innerlijke medicijn' legt Janssen uit waarom diverse alternatieve geneeswijzen – van acupunctuur tot reiki – kunnen werken. Onderzoeken laten zien dat yoga, taichi en chi kung ons herstellend vermogen versterken. En immunologen hebben inmiddels aangetoond hoe stress ons auto-immuunsysteem aantast.
Dit soort bevindingen vormen het uitgangspunt voor Janssens eigen onderzoek en psychotherapeutische praktijk. De effecten van alternatieve geneeswijzen vormen voor hem een krachtig bewijs dat wij over een enorm zelfhelend vermogen beschikken. Wat doen we met dit vermogen? Blijven we onze gezondheid beschermen door steeds meer pillen te produceren en te slikken? Of gaan we juist vaker een beroep doen op onze innerlijke vermogens? Janssen pleit voor dat laatste. Ons 'innerlijke medicijn' is dé manier om het subtiele evenwicht tussen lichaam en geest in stand te houden.

Van Thierry Janssen verschenen eerder 'Vivre en paix – Transformer la peur en amour (2003) en 'Vivre le cancer du sein… autrement' (2006). Wereldwijd geeft hij lezingen over zijn werk. De auteur spreekt Nederlands. www.thierryjanssen.com

Waarom alternatieve geneeskunde ook kan werken


Een brug tussen alternatief en regulier is belangrijker, zeker nu er meer bewijzen zijn dat geintegreerde geneeswijzen de beste resultaten geven. De WHO stimuleert daarom alternatieve geneesmethoden. De Belgische schrijver is een chirurg (uroloog)/psychotherapeut die beseft hoezeer aanvullende geneeswijzen bijdragen aan het zelfhelend vermogen. Geest en lichaam beinvloedden elkaar. Door allopathische geneeswijzen met psychotherapie en healing te combineren worden opzienbarende resultaten geboekt. De positieve gedachten zoals gevonden in de werken van W. Reich geven de weg aan. Wanneer Psyche en Soma samenwerken brengen ze de juiste staat waarin genezing plaatsvindt. Genezen is in een andere psychologisch sfeer komen. Ziekte is een vorm van chaos, terwijl genezing evenwicht en stabiliteit brengt. De auteur onderzoekt combinaties van zachte methoden: placebo's, suggesties, geloof, inzichten, bezweringen, massage, liefde en vertrouwen spelen hierbij de grootste rol. Dus; zelfgenezing met hulp. Dit is wat de auteur zeer overtuigd aantoont. Met 40 pagina's referenties, persoonsnamenregister en diverse hoofdstukken met vergelijkingen, analyses en conclusies.
Afbeeldingen
Janssen , Thierry . [ isbn 9789079001118 ] 4122 - Het Innerlijke Medicijn. ( De weg naar een nieuwe geneeskunde voor lichaam én geest. ) Steeds meer mensen doen een beroep op alternatieve geneeskunde. Wetenschappers kunnen hier niet meer omheen en zijn op zoek naar nieuwe modellen die gezondh...
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel DE ESOTERIER.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Nieuwste boeken vanDE ESOTERIER

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren