Titel

De scheikunstenaar / De innovatieve wetenschap van de Groningse hoogleraar Sibrand Stratingh Ez. (1785-1841)

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789087049584

Uitgever

Uitgeverij Verloren

Prijs

27,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2021, 448 pag, gebonden boek, met illustraties en uitgebreide literatuurlijst. Nieuw exemplaar!

Meer info
Stratingh heeft veel belangrijk en grensverleggend werk verricht, al heeft hij niet de bekendheid gekregen die hij verdiende. Behalve het stoomrijtuig en het elektrisch karretje vond hij onder meer bij toeval een gloeilamp uit, vijftig jaar voor Edison! Ook bijzonder was dat hij bij een boot gebruik ging maken van een schroefaandrijving. Dat was erg tegen de heersende opvatting in, de gangbare boten pasten meestal raderen toe voor de aandrijving, een schroefaandrijving zou eenvoudigweg niet rendabel genoeg zijn. Ook als chemicus heeft Stratingh zijn sporen verdiend. Zo deed hij onderzoek naar het gebruik van chloorkalk om de Groninger ziekte te bestrijden. Die betreffende ziekte had niet alleen de dood van 10 procent van de stad Groningen veroorzaakt, bijna twee derde van de inwoners waren er ziek van. Er was in dit tijd nog weinig bekend over besmettelijke ziektes, de promotie van chloorkalk door Stratingh is in dit verband waarschijnlijk vooral van betekenis geweest in relatie tot het streven naar meer hygiëne.
Al met al biedt het fraai vormgegeven boek een fascinerend beeld van het leven en werk van Stratingh.
[Recensie Bazarow]
Afbeeldingen
Ulco Kooystra - De scheikunstenaar / De innovatieve wetenschap van de Groningse hoogleraar Sibrand Stratingh Ez. (1785-1841)
Katalyse 's Hertogenbosch

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Katalyse.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Katalyse
  • Na uw bestelling ontvangen u en Katalyse een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Katalyse vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Katalyse kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren