Titel

Een geheugen als een zeef

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

10,00

Bijzonderheden

als nieuw, nieuwstaat

Meer info
Voorlichting over de 'normale' afname van geheugen en concentratie vanaf het veertigste levensjaar met tips over wat wel en niet te doen.

Hét boek over vergeetachtigheid

Waar heb ik mijn sleutels toch gelaten? Hoe heette die film ook al weer? Vergeetachtigheid komt in alle lagen van de bevolking voor, met name bij veertigplussers.

In deze populairwetenschappelijke studie neemt Cathryn Ramin alle aspecten van geheugenverlies onder de loep, waarbij 'gewone vergeetachtigheid' centraal staat. Haar kernvragen zijn: waarom gaat je geheugen achteruit? Heeft iedereen dat? Wordt het later nog erger? Is er iets tegen te doen?
Ze verzamelt een schat aan antwoorden door veel veertigplussers te interviewen, eigen onderzoek te plegen en allerlei wetenschappelijke analyses en inzichten op een rij te zetten. Ze draagt oplossingen aan om vergeetachtigheid te hanteren en met gevoelens van ontkenning en onmacht om te gaan. En ten slotte geeft ze aan hoe je je concentratie en herinneringsvermogen weer kunt vergroten.
Een actueel, doorwrocht boek, helder van stijl, erg herkenbaar en zeer informatief.

Cathryn Jakobsen Ramin is veertigplusser en heeft een geheugen als een zeef. Als ervaringsdeskundige heeft ze allerlei medicijnen en methoden uitgeprobeerd, die ze verwerkt in deze studie. Ze heeft vele artikelen en columns gepubliceerd in verschillende Amerikaanse tijdschriften, waaronder Money, Forbes en Fortune.

'De verscheidenheid aan perspectieven, de uitvoerige wetenschappelijke informatie en Ramins warme, persoonlijke schrijfstijl zullen de lezers van dit boek waarschijnlijk helpen geestelijk scherp te blijven.' Publishers Weekly
Op Amazon geven de lezers dit boek gemiddeld maar liefst vijf sterren.

ALS NIEUW, NIEUWSTAAT, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Ramin, Cathryn - Een geheugen als een zeef
Ramin, Cathryn - Een geheugen als een zeef
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren