Titel

richtlijn psychosociale ondersteuning geüniformeerden

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789078273103

Uitgever

2012, paperback

Prijs

8,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

goed exemplaar, incl. samenvatting

Meer info
politie nederland pdc nvbr azn ambulancezorg meldkamer militaire ggz marechaussee knbrd knrm nhg nvab veiligheidregio

info
Richtlijn psychosociale ondersteuning geüniformeerden
Om hulpverleners in uniform optimaal te ondersteunen na schokkende gebeurtenissen

Geüniformeerden zijn vaak betrokken bij gebeurtenissen met een plotseling en gewelddadig karakter. Dit kan psychische gevolgen hebben. Met behulp van de bewezen effectieve werkwijzen en adviezen van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in deze richtlijn kunt u stressgerelateerde gezondheidsklachten en werkuitval voorkomen, zowel bij uzelf als bij uw medewerker.

Organisaties en hulpverleners geven vaak op hun eigen manier invulling aan het psychosociaal ondersteunen van geüniformeerden na een ingrijpende gebeurtenis. Misschien wel op een manier die nooit wetenschappelijk is onderzocht of die op basis van onderzoek niet blijkt te werken. Dat maakt de zorg die geüniformeerden ontvangen natuurlijk niet optimaal.

Deze richtlijn gaat uit van de meest recente wetenschappelijke inzichten over het psychosociaal ondersteunen van geüniformeerden. Ook manieren van ondersteuning die in de praktijk goed bleken te werken, komen aan de orde. Daarmee schetst deze richtlijn een duidelijk beeld van psychosociale hulp die geüniformeerden optimaal ondersteunt.
Richtlijn verbetert psychosociale ondersteuning

De richtlijn is bestemd voor hulpverleners, om hun eigen psychische gezondheid in de gaten te houden, en voor de organisaties waar zij werken, om te zorgen voor een gezonde werkcultuur. Diverse lagen binnen de organisatie kunnen hieraan bijdragen:

de collegiale ondersteuners
de direct operationeel leidinggevenden
het management

Deze richtlijn is tot stand gekomen in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en in samenwerking met het Trimbos Instituut en de NVAB.
Afbeeldingen
impact, trimbos instituut - richtlijn psychosociale ondersteuning geüniformeerden
Kautskie Groningen

belangrijke mededeling: mijn e-mail heeft grote problemen met hotmail (en outlook) adressen, kijk vooral in uw spamfolder voor mijn antwoordmail! mijn e-mail adres is: kautskie@online.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Kautskie.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kautskie
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kautskie een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kautskie vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kautskie kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren