Titel

Het communisme - Van Karl Marx tot de val van de Sovjet-Unie

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Zuid-Nederlandse Uitgeverij

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, in goede staat

Meer info
Het communisme kan zonder twijfel worden beschouwd als een van de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen van de vorige eeuw. Wat begon als een machtsovername door de bolsjewieken in Rusland aan het begin van de twintigste eeuw groeide vooral na de Tweede Wereldoorlog uit tot een machtig politiek en economisch systeem in de Sovjet-Unie, Oost-Europa en China. Het schijnbaar overweldigende succes van het communisme, dat ook heel wat aanhangers kende in onze westerse landen, werd door Washington als een bedreiging van de Amerikaanse macht ervaren, wat uitmondde in een lange periode van spanningen en getrokken wapens, de Koude Oorlog. Maar hieraan kwam plotseling een einde toen de communistische invloedssfeer aan het einde van de jaren tachtig in snel tempo ineenstortte, tot grote verbazing van zowel aanhangers, tegenstanders als sovjetkenners.

In dit boek krijgt u de geschiedenis van het communisme in woord en beeld, van het prille gedachtegoed van Karl Marx tot de val van de Berlijnse Muur en het einde van de Sovjet-Unie. In een vlotte en toegankelijke stijl biedt dit boek een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen, van het Warschaupact tot de invoering van de vijfjarenplannen en van de Cubaanse revolutie tot de Praagse Lente. In dit verhaal wordt bovendien een portret geschetst van tal van leiders en markante figuren die de geschiedenis van het communisme mee hebben geschreven, zoals Lenin, Jozef Stalin, Michail Gorbatsjov, Mao Zedong, Pol Pot en Che Guevara. Dit alles wordt in beeld gebracht met tal van authentieke foto's, propaganda-affiches en overzichtskaarten.
Afbeeldingen
Flores, Marcello - Het communisme - Van Karl Marx tot de val van de Sovjet-Unie
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren