Titel

ABC van het geloof. Of Verhandeling over de benamingen van het zaligmakend geloof in alfabetische volgorde. Hertaald door C. Bregman.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789462781689

Uitgever

De Banier - Utrecht 2015

Prijs

22,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, 256 blz. NIEUW!

Meer info
In 1739 verscheen de eerste druk van Het ABC des geloofs. Comrie schreef daarin voor zijn gemeente te Woubrugge een woord ter inleiding. Daaruit blijkt precies wat hij met dit boek bedoelde, namelijk een verkorte weergave van een aantal preken, die hij in de voorafgaande jaren gehouden had over verschillende benamingen voor het geloof.
Waar u naar verlangt, wordt u nu in handen gegeven. Ik doe dit opdat u het boekje tot profijt van uw onsterfelijke ziel zult gebruiken. Ik twijfel er niet aan dat het u genoegen zal doen dit boekje als een aandenken te ontvangen. Uw voorbeeldige ijver om naar de kerk te komen en naar deze preken te luisteren, samen met mensen uit andere plaatsen, gaf mij moed om het boekje te voltooien. Het verzoek van velen om het te laten drukken, doet mij geloven dat u het met veel genoegen zult aanvaarden.
Het enige wat ik u dringend wil vragen, is op uw eigen hart gericht te zijn bij het lezen van elke omschrijving die van het geloof gegeven wordt. Dan zult u erdoor overtuigd kunnen worden of u de grote zaak van het geloof mist of er juist deel aan hebt. God Zelf zende Zijn licht bij de waarheid. Moge Hij het geloof werken waar het niet is, en het versterken waar het wel is. En moge Hij al onze zwakke pogingen zegenen tot uw zaligheid!
Dat was de hartelijke wens en bede van dr. Alexander Comrie in 1739. Het boek is daarna vele malen opnieuw uitgegeven. Het is nu nauwkeurig hertaald en daardoor heel geschikt voor zowel jonge als oude lezers.
Afbeeldingen
Comrie, Alexander - ABC van het geloof. Of Verhandeling over de benamingen van het zaligmakend geloof in alfabetische volgorde. Hertaald door C. Bregman.
Versprille Krabbendijke

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Versprille.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Versprille
  • Na uw bestelling ontvangen u en Versprille een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Versprille vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Versprille kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren