Titel

De mens in thema's / een thematische behandeling van de menselijke levensloop

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789024416233

Uitgever

Uitgeverij Boom/Nelissen

Prijs

3,00

Bijzonderheden

2002, 352pp, paperback, naamsticker op voorblad

Meer info
In dit boek wordt de menselijke levensloop thematisch behandeld. Naast aandacht voor de normale ontwikkeling wordt er ook aandacht besteed aan de invloed van de omgeving op die ontwikkeling en het ontstaan van achterstandssituaties. Belangrijke thema's uit verschillende vakken rond de levensloop van de mens zijn in dit boek geïntegreerd. Naast thema's uit de ontwikkelingspsychologie komen ook thema's aan de orde zoals relaties, motieven om al dan niet voor kinderen te kiezen, oorzaken van werkloosheid, fascisme en discriminatie, de rol van scholen en klassenonderwijs, functies van het gezin, eenoudergezinnen, mensen met een verstandelijke handicap, grenzen van het leren, communicatie en seksualiteit. In deze zesde herziene druk is het thema klassenverschillen geactualiseerd en er is een nieuwe paragraaf over cultuurverschillen toegevoegd. De onderwerpen politiek en democratie komen uitgebreid aan de orde. Tenslotte is achterin het boek een groot aantal stellingen en vragen opgenomen die verwijzen naar de desbetreffende hoofdstukken. Hierdoor kunnen de studenten zelfstandig met het boek werken. Het boek is geschreven voor studenten BBL (beroepsbegeleidende leerweg) en HBO-opleidingen.
Afbeeldingen
Rooijendijk, L., Dijt, A., Wijers, G.J. - De mens in thema's / een thematische behandeling van de menselijke levensloop
ikhebaleenboek Uitgeest

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel ikhebaleenboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met ikhebaleenboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en ikhebaleenboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ikhebaleenboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • ikhebaleenboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren