Titel

Rattenvangers Van Het Onbehagen, verschijnselen, voedingsbodem, herhaling en voorkómen van het totalitarisme

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789493175297

Uitgever

Uitgeverij van Warven

Prijs

16,00

Bijzonderheden

2021, 212 pp, Paperback, net exemplaar

Meer info
Op dit moment ervaren mensen vaak onbehagen. Onbehagen over hun financiële situatie, over immigranten, over de mate van waardering en erkenning die zij krijgen, over regels die hen worden opgelegd, over gebrek aan transparantie in de politiek, over leugens van machthebbers. Dit onbehagen polariseert de samenleving. Het is veelvormig en onderling tegenstrijdig. Politici en mensen op zoek naar macht kunnen een focuspunt bieden voor dit gefragmenteerde onbehagen. Als zij voldoende mensen bundelen onder één vlag worden ze een machtsfactor van betekenis. De geschiedenis heeft ons geleerd dat wat begint als onrust en onzekerheid, onder deze voorwaarden kan uitmonden in geweld en oorlog. Hannah Arendt heeft een studie gemaakt van de vreselijke gebeurtenissen die zich afspeelden vlak voor en in de tweede wereldoorlog. De vraag is hoe deze gebeurtenissen destijds hebben kunnen plaatsvinden. Maar in hoeverre vinden ze nu opnieuw plaats? Arendt zei direct na de Tweede Wereldoorlog dat ‘dit nooit weer’ alleen haalbaar is als we deze bewegingen leren herkennen. In ‘Rattenvangers van het onbehagen’ destilleren we patronen uit haar inzichten. Hoe kunnen we zelf bijdragen aan het voorkomen van een herhaling van de grootscheepse ontsporingen uit het verleden? Er staat iets op het spel en de optelsom van onze kleine keuzes is van doorslaggevende betekenis voor onze toekomst.
Afbeeldingen
Bolhuis, Petra + Meereboer, Theo + Florestein, Gradus van - Rattenvangers Van Het Onbehagen, verschijnselen, voedingsbodem, herhaling en voorkómen van het totalitarisme
Bolhuis, Petra + Meereboer, Theo + Florestein, Gradus van - Rattenvangers Van Het Onbehagen, verschijnselen, voedingsbodem, herhaling en voorkómen van het totalitarisme
ikhebaleenboek Uitgeest

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel ikhebaleenboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met ikhebaleenboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en ikhebaleenboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ikhebaleenboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • ikhebaleenboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren