Titel

Oudchristelijke kunst

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789022845042

Uitgever

De Haan

Prijs

1,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1972, paperback, 142 pag., 2e druk

Meer info
De Oudchristelijke kunstwerken zijn schaars, en niet zeer toegankelijk voor de gemakzuchtige reiziger van vandaag: Ravenna is in dit opzicht de enige uitzondering, daar is de tafel gedekt. Doch zij zijn uiterst toegankelijk geworden voor het moderne oog, omdat zij zo verwant schijnen aan wat onze eigen kunstenaars willen. Schijnen, want zij behoren ondanks alles tot de Greco-Romeinse wereld, evenzeer als tot die van de Schriftuur.
Een overzicht geven van deze zo fragmentarisch bekende wereld van vormen en gedachten, is altijd hachelijk: en zonder een zekere kennis van de klassieke Oudheid, en een herinnering aan de Byzantijnse en vroegmiddeleeuwse scheppingen, blijft het moeilijk, de Oudchristelijke kunstwerken op hun waarde te schatten. Lange tijd zijn zij verwaarloosd, soms miskend; heden ten dage wekken zij grote bewondering, en niet altijd terecht; ook hier zijn de toppunten zeldzaam.
In dit boek zijn zowel de ontdekking, als de voornaamste scheppingen der Oudchristelijke kunst naar de afzonderlijke genres behandeld. Daarbij is de schrijver beslist uitgegaan van zin en bestemming, niet van de uiterlijke vorm, die, trouwens, in veel opzichten slechts de antieke traditie schijnt voort te zetten. Die nadruk op de inhoud ligt voor de hand: de mensen, die deze kunstwerken hebben gemaakt, waren geen bewuste esthetici, doch eenvoudige en deskundige ambachtslieden, die wisten, dat de inhoud van hun scheppingen de moeite waard was; zij behoorden tot een christenheid, die de tijdgenoten iets te zeggen had en de komende eeuwen een kostbare erfenis kon nalaten.
Afbeeldingen
Meer, prof. dr. F. van der - Oudchristelijke kunst
De Tresoor Lage Zwaluwe

Alle prijzen zijn excl. verzendkosten. Afhalen kan in Lage Zwaluwe of in Dordrecht. Opruiming van mijn boekenverzameling, het loopt anders uit de hand! Kijk ook eens naar de mogelijkheid van meerdere boeken om de verzendkosten te drukken

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Tresoor.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Tresoor
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Tresoor een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Tresoor vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Tresoor kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren