Titel

Iris en Haar Wereld

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

De Bezige Bij

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover Als nieuw

Meer info
'God zegene John Bayley, die ons de waarheid vertelt over het huwelijk en ouder worden, en over de banden die ons binden zolang wij uit vrije wil door de liefde verenigd zijn.' - Washington Post

IRIS EN HAAR WERELD:
Het hartverscheurende verhaal van het laatste levensjaar en de dood van Iris Murdoch; een schitterend vervolg op het succesvolle Elegie voor Iris.

In deze nieuwe herinneringen van John Bayley aan Iris Murdoch schetst Bayley op ontroerende wijze hun laatste jaar samen. Iris bereikt de terminale fase van Alzheimer en heeft op het eind volledige verzorging nodig. Bayley beschrijft ook de vele vrienden om hen heen: allegorische figuren als dokter Alzheimer en Eenzaamheid, reisgenoten op het doodlopend pad van John en Iris' gezamenlijk leven. En terwijl Iris haar geheugen langzaam maar zeker totaal verliest, probeert hij zijn eigen herinneringen aan zijn eigen jeugd in India en aan zijn leven met Iris uit hun slaaptoestand te bevrijden.
John Bayley spaart noch Iris noch zichzelf; hij vertelt hun verhaal zonder een blad voor de mond te nemen. Daarnaast vertelt hij over de onvergetelijke scènes van zijn jeugd: zijn kindertijd in koloniaal India, de vakanties aan de Engelse kust; en over zijn ontdekking van de kracht van de literatuur, vooral van het werk van Dickens, Elizabeth Bowen en Proust.
Dit is een prachtig boek van een bescheiden, genereuze en briljante man, wiens subtiele observaties over de smart en de vreugde in zijn eigen leven de lezers hetzelfde helende inzicht zullen geven als zijn vorige boek, het alom bejubelde Elegie voor Iris.

John Bayley (India, 1925) is een bekend literair criticus van The New York Review of Books en heeft meer dan dertig jaar gedoceerd aan de Universiteit van Oxford. Hij was voorzitter van het Booker Prize-comité en publiceerde studies over onder anderen Tolstoj, Thomas Hardy en Jane Austen. In 1955 trouwde hij met Iris Murdoch (1919), die toen filosofie onderwees aan het St. Anne's College in Oxford en net haar eerste roman had gepubliceerd. Bayley woont en werkt in Oxford.

'Een excentrieke, buitengewoon ontroerende liefdesgeschiedenis.' - Alain De Botton

'Bayley heeft niet zozeer een vervolg geschreven op zijn eerdere boek, eerder een bijbehorend deel, waardoor het eerste zowel verrijkt als verlengd wordt. Het is een opmerkelijke prestatie zo'n recente pijn zo vlug en op zo'n natuurlijke wijze om te vormen tot kunst.' - Times Literary Supplement
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren