Titel

100 jaar mensenwerk 1903-2003 Vos groep

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Vos Groep, 2002

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden, 144 bladzijden

Meer info
Vos-bouwvakkers van toen - op tal van vergeelde fotootjes in met zorg bewaarde albums zijn ze te zien. Mannen, die in dienst van de Oldenzaalse aannemer met de naam Vos met palen en planken bouwsteigers maakten, bakstenen muurtjes metselden, dakspanten timmerden - kortom bouwden. Door de jaren heen. Ze deden het al in 1903, toen de basis werd gelegd voor wat anno 2003 Vos Groep heet. En ze doen het nog met hoofd en handen, want bouwen is mensenwerk In allerlei varianten bleef de familienaam Vos een eeuw lang tevens de bedrijfsnaam. Een familiebedrijf met Oldenzaalse wortels wist zich een eeuw te handhaven, dankzij medewerking van zeer velen, al dan niet op foto's vereeuwigd.

In 2003 kent die Vos Groep in grote lijnen twee categorieën bouwers: zij die de traditionele burgerlijke en utiliteitsbouw een moderne uitstraling geven in de divisie Bouw en zij die zich tot de divisie Mechanical Contracting rekenen. Twee clusters, twee bedrijfseenheden met honderden medewerkers, allemaal in dienst van een familiebedrijf: waar vele andere in die voorbije jaren gestichte bouwbedrijven allang tot de vergetelheid behoren. Het ontstaan in 1903 en de opmerkelijke groei in 100 jaar van dit Vos-bedrijf en de vele werkmaatschappijen onder de Vos-vlag, de ontwikkeling van deze twee divisies - het komt uitvoerig ter sprake in dit boek.

Vos Groep is vanouds een familiebedrijf, dat door de jaren heen menigmaal van identiteit maar niet van naam veranderde en dat altijd bleef timmeren en metselen, produceren en diensten verlenen. En dat altijd bouwvakkers, monteurs, uitvoerders en andere vaklieden in dienst had, die zich lieten fotograferen. Honderd jaar is er gebouwd, in Oldenzaal en wijde omgeving, maar een fotodocumentatie van 100 jaar bouwen door aannemer Vos en de zijnen is helaas niet mogelijk Daarvoor is de eerste 40 van de afgelopen 100 jaar veel te weinig vastgelegd. Maar er zijn wel tal van curieuze documenten en hoogst interessante oude hekjes met beelden van mannen van wie de meeste allang overleden zijn. In dit boek zijn ze te zien. Vrouwen bijna niet, want bouwen was tot voor kort tenslotte mannenwerk.....
Afbeeldingen
Kooij, Jan van der - 100 jaar mensenwerk 1903-2003 Vos groep
Boekenprinses Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekenprinses.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren