Titel

Mystiek in Nederland - Zoektochten naar de Romaanse Mens, deel XV: Een pelgrimstocht naar de Basiliek te Schiedam

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Stichting Théophilus, maart 2007

Prijs

7,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in goede staat

Meer info
Het vijftiende deel dat de Stichting Théophilus publiceert, wijkt af van de voorgaande veertien delen omdat ditmaal bij uitzondering niet Frankrijk wordt bezocht doch Nederland! Een tweede afwijking van de tot heden gepubliceerde delen is dat in deze pelgrimstocht Gebrandschilderd Glas uit de XIXe en XXe eeuwen wordt bestudeerd. De reden van deze afwijkingen is dat voor het reisdoel "de Basiliek van de Heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans te Schiedam" in 2006 een nieuw Liduina-venster werd
geschilderd en geplaatst!!.... Tevens bestaat deze kerk in 2006 reeds 125-jaren!

Het maken van een nieuw kerkvenster bood de unieke gelegenheid om deze productie èn de plaatsing op de voet te volgen, terwijl het jubileum van het 125-jarig kerkgebouw de aanleiding gaf tot het gedetailleerd bestuderen van al het Gebrandschilderd Glas dat in die 125 jaren tot stand is gekomen in dit Godshuis. Als resultaat van bovenstaande studie en begeleiding is dit boekje nu gepubliceerd als een voorbeeld van "Mystiek in Nederland".

In het eerste gedeelte worden alle vensters van de Basiliek beschreven en er blijkt een zeer gevarieerde verzameling ramen te zijn gemaakt door een flink aantal verschillende ateliers en dus vertoont het beschilderde glas een grote verscheidenheid in stijlen; het eerste atelier werkte in 1881 en het laatste in 2006!! Zo blijkt de Basiliek een prachtig overzicht te geven van 125 jaren Glasschilderen in Nederland!!.... en beter dan in een Museum, want alle vensters zijn op hun oorspronkelijk bedachte plaatsen!'. De Basiliek biedt zo de gelegenheid aan de pelgrim om de vensters te "lezen" op de manier zoals het bedoeld was voor de gelovigen. Tevens blijkt de Pastorie uit 1897 ook enige fraaie panelen met oud Gebrandschilderd Glas te bezitten. Ook deze panelen worden bezocht en beschreven.

In het tweede gedeelte van dit boekje wordt het vervaardigen en de plaatsing van het nieuwe Liduina-venster beschreven vanaf het ontstaan van het idee via het "Vidimus" en het werk in het atelier tot en met de plaatsing in de kerk. Er zijn vele, vele, foto's door de teksten verwerkt opdat hetgeen in de geest bestudeerd en bemediteerd, wordt zo duidelijk mogelijk ook door het lichamelijk oog wordt waargenomen!! - Het blijkt een zoektocht te zijn geworden naar de nazaten van de Romaanse Mens!
Afbeeldingen
Rosier, F.C.M. in nauwe samenwerking met de Glasschilder Henk van Kooy - Mystiek in Nederland - Zoektochten naar de Romaanse Mens, deel XV: Een pelgrimstocht naar de Basiliek te Schiedam
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren