Titel

Burn-out is een keuze

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

6,00

Bijzonderheden

splinternieuw

Meer info
Een confronterende titel voor een heel interessant boek rond de thematiek.
De schrijver beweert natuurlijk niet dat je er zelf voor gekozen hebt om in je burn-out te zitten en dat je maar zo stom niet had moeten zijn, nee, het gaat om het herkennen van patronen en op tijd kiezen om die patronen te doorbreken en dat kan je perfect, althans als iemand je de spiegel voorhoudt om je te wijzen op die destructieve gedachten. Op dat vlak ziet de schrijver een coach als een preventieve schakel in het voorkomen van die energieloze gemoedstoestand. Je moet natuurlijk wel zelf de stap zetten naar zo een coach voor je in je toestand van burn-out terecht komt.
De structuren waar de coach naar verwijst zijn de volgende :

Je transformeert iets van 'niet willen' in 'niet kunnen' : "ik kan bijvoorbeeld mijn emoties niet tonen want dan ben ik onstabiel en afhankelijk van de ander en dat wil ik niet".
Je wil de buitenwereld veranderen zodat je systeem er in past : "je staat ook niet open voor emoties en zal die bij de ander bijna veroordelen en zien als ongepast. Emoties tonen is fout".
Je overschat je eigen bewustzijn : "je denkt dat je wel emoties kan tonen maar in werkelijkheid ben je er nog ver af en heb je er eigenlijk nog geen contact mee".
Je fixeert je op een halve waarheid : "je bent er van overtuigd dat alleen rationeel handelen kan functioneren en dat is minstens deels waar, maar ook het andere is waar namelijk dat emotioneel handelen ook zijn voordelen heeft". Het glas is namelijk én halfvol én halfleeg.
Je wil een verlies niet nemen : "door emoties te tonen maak je je afhankelijk, door zelf alles te weten en te kennen ben je onafhankelijk. Je wilt die onafhankelijkheidburn niet verliezen".
De schrijver van het boek beschrijft aan de hand van een aantal uitgeschreven gesprekken (interessant om te zien hoe hij dat aanpakt) de verschillende structuren en geeft er feedback op.
De essentie van het boek is dat eens je die patronen, eventueel met behulp van een coach, hebt herkend, je verantwoordelijkheid kan nemen en dus de keuze kan maken om die patronen te doorbreken en ander gedrag te integreren. Het vergt oefening en je ziet de cliënten met voorzichtige stappen richting nieuwe energie uit het scenario stappen.
Verrijkend boek ! Een aanrader.

SPLINTERNIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Pagano , Rolph - Burn-out is een keuze
Pagano , Rolph - Burn-out is een keuze
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren