Titel

Fotoboek Midden- en Over Betuwe

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Drukkerij en Uitgeverij van Eck/Oosterink 1981

Prijs

8,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, in goede staat

Meer info
De Betuwe, het gebied dat als een eiland ligt in de armen van de Rijn, de rivier die bij Lobith per seconde(!) gemiddeld 2.300.000 liter water ons land binnen brengt, die noordelijk van de Betuwe onder eigen naam en langs de zuidkant als de Waal dat land eeuwenlang heeft gestreeld, gelaafd, gevoed en zo dit land heeft gevormd en heeft gemaakt tot wat het nu is: de Betuwe. Dit geldt in sterke mate voor de Over-Betuwe het dichtst bij de splitsing in Rijn en Waal gelegen gedeelte, het geldt echter evenzeer voor de mensen die daar vele generaties lang mede het gezicht hebben bepaald van deze zo boeiende landstreek.

Bij het samenstellen van dit fotoboek meenden wij ons te moeten beperken tot een 10-tal dorpen in de Midden- en Over-Betuwe gelegen en tot het leefmilieu van de eerste helft van deze eeuw. De tijd dus van onze ouders en grootouders, de tijd die zo bepalend is geweest voor de Betuwe van nu, de periode waarin vanuit een eeuwenlang sterk isolement de Betuwe als het ware werd opengelegd en uitgroeide naar een openheid, die niet alleen bevrijdend maar evenzeer stimulerend heeft gewerkt.

Dit boek wil geen aanspraak maken op schoonheid of volledigheid, daarvoor was het fotomateriaal te verschillend van kwaliteit en waren de bronnen toch te beperkt. Het is er alleen op uit iets van het verleden te laten zien zoals dit indertijd door de fotografen op hun gevoelige platen werd vastgelegd. Er is getracht in korte, puntige bijschriften de nodige informatie bij de afbeeldingen te verstrekken. Bij groepsfoto's echter moesten de persoonsnamen worden weggelaten, aangezien deze niet meer volledig waren te reconstrueren.

Het is in de eerste plaats een kijkboek geworden, dat voor de geïnteresseerde lezer vele verrassingen zal bieden en dat kan prikkelen tot een nader onderzoek.
Afbeeldingen
Diverse auteurs - Fotoboek Midden- en Over Betuwe
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren