Titel

Bericht uit Berlijn - Voorjaar 1941. Oscar Verschuur is diplomaat in Bern, zijn vrouw Kate werkt in een ziekenhuis in Londen en hun dochter Emma leeft in Berlijn, getrouwd met een Duitser. Alle drie moeten ze hun leven en liefde bevechten.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789028241916

Uitgever

Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., gebonden met stofomslag, 207 pag.

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2012, 5e druk (2012¹)

Meer info
Voorjaar 1941. Oscar Verschuur is diplomaat in Bern, zijn vrouw Kate werkt in een ziekenhuis in Londen en hun dochter Emma leeft in Berlijn, getrouwd met een Duitser. Alle drie moeten ze hun leven en liefde bevechten op een wereld die in een meedogenloze oorlog verwikkeld is geraakt. Alles komt op scherp te staan. Het explosieve geheim dat Oscar van zijn dochter te horen krijgt, drijft de drie hoofdpersonen tot het uiterste.

Gaarlandt studeerde theologie aan de Universiteit van Leiden met als bijvak Nederlands. Hij schreef na zijn studie literaire kritieken voor De Volkskrant en Vrij Nederland. Hij heeft literaire documentaire's gemaakt voor het radioprogramma Babel.

In 1977 trad hij in dienst als uitgever bij Uitgeverij De Haan, toentertijd de wetenschappelijke uitgeverij van Unieboek. Voor deze uitgever bezorgde hij verschillende edities van de dagboeken van Etty Hillesum en leidde deze in. Hij was er ook eindredacteur van de tiendelige Moderne Encyclopedie van de Wereldliteratuur. In 1986 richtte hij de nonfictie-uitgeverij Balans op. Hij vertaalde boeken uit het Duits. Uitgeverij Balans verkocht hij in 2002 aan WPG Uitgevers om zich meer aan het schrijven te kunnen wijden. In 2004 trad hij terug als uitgever bij Balans. Als eervol afscheid werd de bundel De noodzaak van Balans onder redactie van Hans Blom in een beperkte oplage gedrukt.

In 1975 had Gaarlandt zijn eerste boek gepubliceerd bij Van Oorschot: de dichtbundel Het ironisch handvest. In 1998 verscheen zijn eerste roman De man in de verte. In 2004 verscheen zijn tweede roman De inscheper, in 2008 zijn derde: Julia, in 2012 de roman Bericht uit Berlijn en in 2015 "De langste nacht". De roman Julia wordt in Duitsland verfilmd door Ben Verbong naar een scenario van Toenke Berkelbach.
Afbeeldingen
Kat - pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 9 oktober 1946), Otto de - Bericht uit Berlijn - Voorjaar 1941. Oscar Verschuur is diplomaat in Bern, zijn vrouw Kate werkt in een ziekenhuis in Londen en hun dochter Emma leeft in Berlijn, getrouwd met een Duitser. Alle drie moeten ze hun leven en liefde bevechten.
Kat - pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 9 oktober 1946), Otto de - Bericht uit Berlijn - Voorjaar 1941. Oscar Verschuur is diplomaat in Bern, zijn vrouw Kate werkt in een ziekenhuis in Londen en hun dochter Emma leeft in Berlijn, getrouwd met een Duitser. Alle drie moeten ze hun leven en liefde bevechten.
Ponsava Books Leidschendam

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ponsava Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren