Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Douwe Elias schilderijen. Ups & Downs.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789040088247

Uitgever

Uitgeverij WBOOKS. Monografieen van het Drents Museum over hedendaagse figuratieve kunstenaars. 2003

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, vrijwel nieuwstaat, 31 x 24 cm. 128pp, vele illustraties

Meer info
Douwe Elias (1952) geldt als een opmerkelijk schilder binnen de hedendaagse figuratieve schilderkunst. Zijn opleiding volgde hij aan ABK Minerva (Groningen); thans woont en werkt hij in Franeker.
Bekendheid verwierf hij onder meer met zijn portretten van kinderen met het syndroom van Down. De weergave van deze kinderen, in zijn losse, vlotte toets, ontroert, juist omdat Elias ze niet mooier of lelijker afbeeldt dan ze zijn. Zijn landschappen hebben daarentegen een geheel andere zeggingskracht. Ze zijn vaak dreigend en door het gebruik van hel licht krijgen zij een dramatische lading. In zijn café-interieurs valt de ruimtelijkheid op. Hier speelt de schilder met het perspectief, waarbij licht en kleur een zekere spanning en vervreemding oproepen. In het boek zal een overzicht gegeven worden van zijn werk vanaf 1979, waarbij ook andere thema’s als het stilleven aan de orde zullen komen.
De publicatie is deel 4 in de serie monografieën over hedendaagse figuratieve kunst van het Drents Museum.
Stokroosboeken Zutphen

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.

Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).

Nieuwste boeken vanStokroosboeken

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren