Titel

Gothic Sculpture 1140-1300

Schrijver
Taal

Engels

ISBN

9780300063387

Uitgever

Yale University Press/ Pelican History of art New Haven and London 1995

Prijs

35,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden met omslag- 301 pag. 385 afbeeldingen in kleur en zwart wit. ISBN: 0300063385

Meer info
Dit rijk geïllustreerde boek is het eerste dat de ontwikkeling van de gotische beeldhouwkunst in heel Europa onderzoekt.

Het bespreekt niet alleen de beroemdste monumenten, zoals de kathedralen van Chartres, Amiens en Reims, Westminster Abbey en de Siena Duomo, maar ook minder bekende gebouwen in Frankrijk, Engeland, Italië, Duitsland, Spanje en Scandinavië.

Paul Williamson , die conservator beeldhouwkunst bij het Victoria and Albert Museum was, waar hij van 1979 tot 2016 werkte, begint met de sculpturen  van de kathedralen in hun sociale context te plaatsten.
Vervolgens concentreert hij zich op de werkwijze van de beeldhouwers en illustreert hij de stadia van het maken van gotische beeldhouwkunst met een aantal niet eerder gepubliceerde voorbeelden.

Terwijl hij van land naar land trekt, volgt Williamson de overgang van de romaanse naar de vroeggotische stijl en onderzoekt vervolgens de bloei van de volwassen Gotiek in het begin van de dertiende eeuw en in de minder bekende beelden van de laatste helft van de dertiende eeuw.

Hij beschrijft houtsculpturen, die zo vaak door anderen worden genegeerd, en werpt een nieuw licht op figuren en reliëfs in brons en ivoor.

De tekst gaat vergezeld van honderden illustraties, waaronder veel foto's die speciaal voor dit boek zijn gemaakt. Samen vormen de tekst en illustraties een opvallend mooi en betrouwbaar overzicht voor studenten en de liefhebber van gothische beeldhouwkunst
Afbeeldingen
Paul Williamson - Gothic Sculpture 1140-1300
Paul Williamson - Gothic Sculpture 1140-1300
Paul Williamson - Gothic Sculpture 1140-1300
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ezelsoor Breda.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ezelsoor Breda
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ezelsoor Breda een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ezelsoor Breda vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ezelsoor Breda kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren