Titel

De geschiedenis van een schildersgeslacht

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Nederlandse Keurboekerij NV, 1943

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden, 296 bladzijden. Lichte leessporen.

Meer info
De ongewone populariteit der Marissen, hun onbedenkelijke internationale roem, het iet of wat myrakuleuze feit der uitverkorenheid, dat drie zoons uit een eenvoudig gezin tot schilders van meer dan plaatselijke en epochale beteekenis deed uitgroeien, de overwegende invloed van hun onbetwistbaar meesterschap, dat zijn stempel drukte op gansch hun omgeving en hen tot de natuurlijke leiders maakte van een school, dit alles en nog meer zou de oorzaak zijn, dat er over hen meer werd geschreven, meer anecdotes —veelal een onbedriegelijk kenteeken van populariteit — in omloop waren dan over andere tijdgenoten. En zoo behoeft het ons dan ook geenszins te verbazen, dat in een welbespraakt nazaat deze grote de lust ontwaakt, een weinig orde te brengen in den chaos der feiten en zelf daaraan uit onverdachte bron een en ander toe te voegen, dat op sommige samenhangen een duidelijker en betrouwbaarder licht werpt. Een kleinzoon van Willem Maris heeft deze taak op zich genomen, in samenwerking met andere famiheleden, die het leven dezer meesters voor een goed deel van zeer nabij hebben meegeleefd. Zoo getuigt na de wereld ook het eigen bloed en er is reden tot dankbaarheid te over nu dit op een zoo delicate en in den regel op een van zooveel inzicht in de verscheidenheid der karakters getuigende wijze geschiedde en de medegedeelde feiten dienden om deze nader toe te lichten. Velen zullen na lezing van deze inderdaad zeer lezenswaarde en door de Nederlandsche Keurboekerij welverzorgde uitgave de drie gebroeders als mensch niet alleen nader zijn gekomen, uit het relaas van hun aanvankelijk zoo moeizamen levensstrijd de overtuiging hebben geput, dat in den regel zelfs het genie de overwinning niet zonder meer als een geschenk in den schoot wordt geworpen, doch zij zullen vermoedelijk tegelijkertijd opnieuw worden doordrongen van de diepe, om niet te zeggen magische beteekenis van wat Gustave le Bon lang geleden reeds zoo kenschetsend „I'âme de race" heeft genoemd, welke laatste zich dan hier in nauwer familieverband kenbaar maakte. „Deze Geschiedenis van een Schildersgeslacht'', zoo merkt de samensteller van het boek, M.H.W.E.Maris, op, is in waarheid familiegeschiedenis, bijeengebracht èn uit wat er reeds over de leden van dit geslacht geschreven werd, èn uit wat er in de familie zelve aan biografisch materiaal ongebruikt bewaard lag, èn uit wat — en dit is het eigenlijke persoonlijke element waarvoor ik dit voorwoord behoef — als 't ware een door generaties heen gefiltreerd herinneren genoemd kan worden. Een herinneren, dat tot diep in mijn kinderjaren teruggaat en waarvan allen om mij heen, allen in mijn familie, op de één of andere wijze dragers zijn geweest; spiegels waarin het verleden weerkaatste en voor mij levend en beweeglijk bleef.
Afbeeldingen
Maris, M.H.W.E. - De geschiedenis van een schildersgeslacht
Leesluis Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Leesluis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Leesluis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Leesluis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren