Titel

Biografie en Arbeidersbeweging. Themanummer It Beaken jrg 70, 2009 nr 1/2. Inhoud zie:

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Fryske Akademy, Ljouwert

Prijs

3,50

Bijzonderheden

Paperback, 196 blz. Met historisch beeldmateriaal. Als nieuw.

Meer info
'It Beaken' 2009 nr. 1/2 gaat over 'Biografie en Arbeidersbeweging'. Voor ongeveer de helft is het de neerslag van een symposium, gehouden bij Johan Frieswijks afscheid van de Fryske Akademy. Het gekozen thema sluit aan bij wat als de rode draad in zijn werk kan gelden: onderzoek doen naar regionale sleutelfiguren van het socialisme in Friesland.
Johan Frieswijk schrijft in dit nummer over de biografische geschiedschrijving en de Friese arbeidersbeweging. Daarna wordt royaal aandacht besteed aan 'de grote twee' van het Nederlandse socialisme: Ferdinand Domela Nieuwenhuis en Pieter Jelles Troelstra. Jan Willem Stutje en Yme Kuiper belichten in hun artikelen over Domela Nieuwenhuis op eigen wijze de charismatische aspecten in diens optreden en leiderschap. Piet Hagen schrijft over Pieter Jelles Troelstra als Fries, Nederlander en internationalist. De grote twee zelf discussiëren met elkaar over de socialistische beginselen, in een uitgebreid verslag van een van hun schaarse treffens. Rients Faber tenslotte schetst het leven van Sjoerd Tolsma, uurwerkhersteller uit Berlikum, die op tal van socialistische vergaderingen voordrachten verzorgde.
Afbeeldingen
Kuiper, Yme, Johan Frieswijk, Jan Willem Stutje, Piet Hagen, Rienst Faber - Biografie en Arbeidersbeweging. Themanummer It Beaken jrg 70, 2009 nr 1/2. Inhoud zie:
Antiquariaat De AS Coevorden

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Antiquariaat De AS.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Antiquariaat De AS
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiquariaat De AS een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiquariaat De AS vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Antiquariaat De AS kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren