Titel

Groningen zó bekeken 1880-1940

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Wolters-Noordhoff

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, in goede staat

Meer info
Groningen kan men op vele manieren bekijken. Bovendien valt er véél te kijken. En achter dat vele schuilt dikwijls een verhaal. Wie de geschiedenissen van de huizen, straten, de hoekjes en de plekjes kent, die kijkt anders.

Dr. A.T. Schuitema Meijer kijkt zo: hij begeleidt de lezer op drie wandelingen door de stad, elke keer vanuit een ander gezichtspunt. De eerste is gebaseerd op de zogenaamde wandellessen die in de laat-negentiende eeuw in schoolverband werden gehouden opdat de scholieren hun stad leerden zien. Tijdens de tweede wandeling is de ontwikkeling van Groningens historisch stratenpatroon in de binnenstad de leidraad. De laatste wandeling is een dwaaltocht door de oude stad waarbij de auteur vele stadsdelen bezoekt en bij menig huis stil blijft staan om over dat huis of over een bewoner uit vroegere tijd iets te vertellen.

Veel geijkte bezienswaardigheden zal de lezer in dit boek niet aantreffen; veelal gaat de schrijver daaraan juist voorbij. Zo bekijkt de lezer Groningen aan de hand van 200 foto's en 16 prentbriefkaarten, voornamelijk uit de jaren 1880-1930, door de ogen van een kenner. Dit Groningen heeft een verrassende bekoring. We zien méér en anders.
Afbeeldingen
Schuitema Meijer, dr. A.T. - Groningen zó bekeken 1880-1940
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren