Titel

Kama Sutra

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

8,00

Beschikbaar

4 exemplaren

Bijzonderheden

sprinternieuw

Meer info
De Franse historicus, musicoloog, indoloog en bohémien Alain Daniélou (1907 – 1994) gold als eminent kenner van de hindoeïstische cultuur. Een hoogtepunt van zijn rijke oeuvre is de integrale vertaling uit het Sanskrit van het oudste liefdesbrevier van de wereld: Kama Sutra. ‘Daniélou’s onverkorte moderne vertaling van de Kama Sutra is een van zijn meesterwerken. Het is een en al betovering, een wereld van verfijnde sensaties, zonder humbug. Alle hulde voor zijn kennis en kunde.’ – The Times Literary Supplement

de eerste onverkorte moderne vertaling van de klassieke Indische tekst van Vātsyāyana, alsmede van het Sanskrit-commentaar Jayamangalā van Yashodhara en uittreksels uit het Hindi-commentaar van Devadatta Shāstrī

Het oudste liefdesbrevier ter wereld, de Karna Sütra, dateert al uit de vierde eeuw. De samensteller was Vatsyayana, vermoedelijk een brahmaan uit Pataliputra, India. Het Westen maakte in de negentiende eeuw kennis met de Kama Sütra door de verkorte en preutse, maar populaire vertaling van de Britse oriëntalist Richard Burton. Deze vormde op haar beurt weer de basis van vele andere vertalingen. Om de rijkdom van de Karna Sütra te ervaren, moet men terug naar de bron. Alain Daniélou deed dat ook: hij vertaalde de oorspronkelijke teksten direct uit het Sanskrit.
De Karna Sütra (de kunst van de liefde) geeft onderricht over deugd, voorspoed en erotiek. Het boek is geschreven in een gecondenseerde versvorm (sütra), waarbij verklaringen van leraren onmisbaar zijn. Behalve de hoofdtekst van Vatsyayana bevat het een middeleeuws commentaar van Yashodhara, en daaraan toegevoegd is een modern (Hindi-)commentaar van Devadatta Shastrï.
Overigens is de Kama Sütra geen pornografisch werk! Het wil veeleer de verfijnde lezer wegwijs maken in alle aspecten van het bestaan, waarbij erotiek een grote rol speelt; alle aspecten van het seksuele leven worden zonder hypocrisie behandeld, zoals huwelijk, overspel, prostitutie, groepsseks, sadomasochisme, mannelijke en vrouwelijke homoseksualiteit, transvestitisme.
Alain Daniélou (1907-1994) schreef ruim dertig boeken over filosofie, religie, geschiedenis en beeldende kunst van India. In de jaren dertig maakte hij in Parijs carrière als danser, musicus en componist. Cocteau, Diaghilev en Stravinsky behoorden tot zijn vrienden. Onder invloed van dichter-filosoof Tagore vestigde hij zich in India, waar hij Sanskrit, filosofie en muziek studeerde.

pakket
SPLINTERNIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Danielou , Alain - Kama Sutra
Danielou , Alain - Kama Sutra
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren