Titel

Gelderland in 50 foto's - De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto's

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Provincie Gelderland, 2020

Prijs

12,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, in mooie staat

Meer info
Op 15 november 2019 gaf ik het startsein voor een bijzondere zoektocht in de provincie Gelderland naar de vijftig meest aansprekende foto's uit de Tweede Wereldoorlog, onderdeel van het landelijke beeldproject 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's'. Door het inbrengen van de eerste foto, de puinexpress in Tiel 1945, ging het project officieel van start.

Binnen het programma Gelderland Herdenkt 75 jaar Vrijheid was een werkgroep opgericht. Deze werkgroep heeft een oproep gedaan aan alle inwoners van de provincie om fotomateriaal aan te leveren. Dit resulteerde in een grote aanwas van nieuwe, veelal nog niet bekende, foto's. Zo kwam een foto van een razzia of inval in Arnhem boven water. De foto is in het geheim gemaakt en toont een overvalwagen en een tiental Duitse militairen in actie. Dit is slechts één voorbeeld. Het was dan ook een enorme uitdaging voor de werkgroep om uit dit grote aantal een diverse selectie van vijftig foto's te kiezen.

Deze selectie heeft u nu in uw hand. Een collectie verdeeld in de thema's:
• Militaire strijd, oorlogsgeweld en bevrijding
• Vervolging en uitsluiting
• Duitse aanwezigheid, collaboratie en aanpassing
• Verzet en repressie
• Dagelijks leven

Alle facetten van de bezetting zijn hiermee aan bod gekomen en in beeld weergegeven. Het is een indrukwekkend geheel geworden, waarin verdriet, afschuw, armoede, geweld en ellende zichtbaar zijn.

John Berends, Commissaris van de Koning Provincie Gelderland
Afbeeldingen
Diverse auteurs - Gelderland in 50 foto's - De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto's
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren