Titel

125 Jaar openbaar kunstbezit : met steun van de Vereniging Rembrandt

Schrijver
Uitgever

, Uitgeverij Wbooks 2008, 2008

Prijs

25,00

Verzendkosten

€ 6,99

Bijzonderheden

Hardcover, 245 pagina's, Nederlands, 315 x 255 , boek in goede staat, met illustraties van schilderijen en tekeningen in kleur en z/w. ISBN 9789040085161.

Meer info
Duizenden kunstwerken in Nederlands openbaar bezit, van Vermeers Liefdesbrief tot Jeroen Bosch' Verloren Zoon, zijn verworven 'met steun van de Vereniging Rembrandt.' Wat dat betekent, en hoe dat in zijn werk ging en nog altijd gaat, daarover vertelt dit boek. Het laat zien hoe de Vereniging het Rijksmuseum Amsterdam in 1900 hielp bij het kopen van zijn eerste Rembrandt, maar ook dat het niet bleef bij de zorg om behoud en terugkeer van het artistieke erfgoed. Het verzamelen van andere oude en niet-westerse kunst werd later even enthousiast gesteund, en na de Tweede Wereldoorlog gold dat ook voor de moderne kunst. Bij haar oprichting in 1883 verdubbelde de Vereniging op een enkele avond het aantal tekeningen in het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum. Ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag steunde zij het Stedelijk Museum in Amsterdam met de verwerving van twee schilderijen van De Kooning. Zo jong is het Nederlands openbaar kunstbezit, en zo vitaal is de Vereniging Rembrandt. Haar geschiedenis is ook een geschiedenis van smaak, beleid en mecenaat, en avontuurlijk bovendien
Afbeeldingen
Peter Hecht - 125 Jaar openbaar kunstbezit : met steun van de Vereniging Rembrandt
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Erik Tonen Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren