Titel

Zwevend naar de dood - Arnhem 1944

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Drukkerij ter Hoeven Velp

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover met omslag, geïllustreerd met zwart-wit foto's en kaarten, omslag licht beschadigd, verder in goede staat

Meer info
Een nieuw boek over de Slag om Arnhem! Een oorspronkelijk, informatief boek, dat geen doublure betekent van de reeds verschenen publikaties over dit onderwerp. Het is géén verhandeling over 'de generaals' geworden, integendeel - het geeft de (vaak gruwelijke) lotgevallen weer van de 'gewone' mens, burger of militair, die tijdens die gedenkwaardige septemberdagen van 1944 in de heksenketel van Arnhem terechtkwam. Voor deze uitgave werden vele nieuwe feiten bijeengebracht, welke niet of nauwelijks in brede kring bekend zijn, en waarbij voor een belangrijk deel allerlei situaties en omstandigheden door degenen die het beleefden op ongekunstelde, aanspreekbare wijze zelf zijn weergegeven.

Dit geschiedde aan de hand van rapporten, dagboeken en ooggetuigeverslagen, afkomstig zowel van officiële zijde als uit de privé sfeer. Belangwekkend in dit werk is vooral, dat bepaalde aspecten van de Slag nu voor het eerst duidelijk naar voren komen, zoals de rol van de gespecialiseerde Jedburgh-officieren, het optreden van het twaalftal toegevoegde Nederlandse commando's, en niet te vergeten de geschiedenis van de bij Driel gelande Poolse Brigade. Deze Polen, de 'stiefkinderen van Europa', hebben naar de mening van de beide samenstellers in andere, soortgelijke verhandelingen slechts zelden de aandacht gekregen die ze alleszins verdienen. Ook de keuze van de afbeeldingen was erop gericht, zoveel mogelijk weinig of niet bekend materiaal te brengen.

De grondslag voor 'Zwevend naar de dood' werd gelegd door Peelen, maar zijn werk kreeg pas definitief gestalte, toen hij medewerking ontving van de Sectie Krijggeschiedenis te Den Haag, in de persoon van A. L. J. van Vliet, die aan het inhoudelijke belangrijk bijdroeg en het geheel militairhistorisch fundeerde. Gaven de auteurs hun boek aanvankelijk in eigen beheer uit; de nieuwe druk verschijnt nu - in geheel gewijzigde opzet - bij Van Holkema & Warendorf, waarbij tekst en foto's nog konden worden uitgebreid. Evenals bij de eerste editie stellen de schrijvers de hun toekomende baten ter beschikking van het door hen beoogde ideële doel: nabestaanden de mogelijkheid bieden de graven van gesneuvelde geallieerden te bezoeken.
Afbeeldingen
Th. Peelen & A.L.J. van Vliet - Zwevend naar de dood - Arnhem 1944
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren