Titel

't Zoet der eenzaamheid - gedichten van Juliana Cornelia de Lannoy

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789053564752

Uitgever

Amsterdam: Amsterdam University Press (AUP)

Prijs

25,00

Bijzonderheden

2001, 1e druk, 128 pag., paperback, ill.

Meer info
Juliana Cornelia de Lannoy (1738-1782) heeft tijdens haar leven veel literair-gevoelige harten sneller doen kloppen. Men bejubelde haar treurspelen, lauwerde haar voor haar vaderlandse lierzangen en vermeide zich met gedichten waarin ze bekende personen of afgesleten tradities op de hak nam. Ze oogstte bewondering om het gemak waarmee ze verschillende dichtvormen hanteerde en om de fiere toon die ze haar lier wist te ontlokken. Voor de nieuwe generatie dichtende vrouwen én mannen uit de tweede helft van de achttiende eeuw gold zij samen met Lucretia van Merken als voorbeeld en ijkpunt.

Dit tweede deel in de Amazone-reeks presenteert een aantal hoogtepunten uit De Lannoy's werk. De aandacht gaat vooral uit naar haar zelfbewuste presentatie als auteur, haar verzet tegen het keurslijf dat vrouwen kregen aangemeten, haar interpretatie van de relatie tussen de seksen en de overtuigende wijze waarop zij ironie als stijlmiddel inzette.
Afbeeldingen
Oostrum, Pim van; Schenkeveld-van der Dussen, R. - 't Zoet der eenzaamheid - gedichten van Juliana Cornelia de Lannoy
Cocktail Time Utrecht

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Cocktail Time.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Cocktail Time
  • Na uw bestelling ontvangen u en Cocktail Time een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Cocktail Time vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Cocktail Time kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren