Titel
Ganzenlever en confits
Schrijver
Prebois, Alain, en anderen
Taal
Nederlands
ISBN
9789054260509
Uitgever
Lantaarn B.V.
Prijs
€ 25,00(Excl. verzendkosten)
Bijzonderheden
1999, 163pp, hardcover, gebonden, IN PERFECTE STAAT
Meer info
Uitverkoopprijs
Samenvatting
Ganzenlever, het resultaat van een lange gastronomische traditie en synoniem met feesten en fijn proeven, is een authentiek ambachtelijk product dat tegenwoordig steeds meer in de belangstelling staat. Ganzenlever siert vele feestschotels en weet van een eenvoudig maal een culinaire belevenis te maken. Het is ook een ingrediënt dat inspirerend werkt op de creativiteit van vermaarde chef-koks, maar is bovendien in een eenvoudige presentatie een zeer verfijnd genoegen.
Rauw of bereid, weet ganzenlever de eter te verleiden met zijn eenvoud en de originele manieren waarop hij verwerkt kan worden. Voor een hapje vooraf, als voorgerecht of als hoofdgerecht kunnen alle liefhebbers van lekker eten nu de subtiele smaak van ganzenlever in hun menu's opnemen. Maar laat ons naast de smaak van deze vedette niet die van een sappige magret of eendenborst, een smeuïge confit of het simpele genoegen van een bouillon van deze soorten gevogelte vergeten.
In dit boek vindt u alle werkwijzen en tips voor het uitkiezen, voorbereiden en verwerken van ganzen- en eendenlever, confits en magrets, maar ook voor de zwarte diamant die we truffel noemen.
Begeleid door groenten of simpel op een stuk brood gelegd... vergezeld van een verfijnde saus of eenvoudig bestrooid met wat fleur de sel...zorgvuldig gesmoord of zonder verdere omhaal gebakken... ganzenlever is waarlijk uniek.
Samenvatting
Ganzenlever, het resultaat van een lange gastronomische traditie en synoniem met feesten en fijn proeven, is een authentiek ambachtelijk product dat tegenwoordig steeds meer in de belangstelling staat. Ganzenlever siert vele feestschotels en weet van een eenvoudig maal een culinaire belevenis te maken. Het is ook een ingrediënt dat inspirerend werkt op de creativiteit van vermaarde chef-koks, maar is bovendien in een eenvoudige presentatie een zeer verfijnd genoegen.
Rauw of bereid, weet ganzenlever de eter te verleiden met zijn eenvoud en de originele manieren waarop hij verwerkt kan worden. Voor een hapje vooraf, als voorgerecht of als hoofdgerecht kunnen alle liefhebbers van lekker eten nu de subtiele smaak van ganzenlever in hun menu's opnemen. Maar laat ons naast de smaak van deze vedette niet die van een sappige magret of eendenborst, een smeuïge confit of het simpele genoegen van een bouillon van deze soorten gevogelte vergeten.
In dit boek vindt u alle werkwijzen en tips voor het uitkiezen, voorbereiden en verwerken van ganzen- en eendenlever, confits en magrets, maar ook voor de zwarte diamant die we truffel noemen.
Begeleid door groenten of simpel op een stuk brood gelegd... vergezeld van een verfijnde saus of eenvoudig bestrooid met wat fleur de sel...zorgvuldig gesmoord of zonder verdere omhaal gebakken... ganzenlever is waarlijk uniek.
- Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
- U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
- Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld.
- De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
- Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen.
- Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.