Titel

SPOORBOEK Vernieuwing van stationsomgevingen in Vlaanderen en Nederland

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

97894917890

Uitgever

Uitgever:public space, NAI

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

compleet en netjes, vrij van naamsvermelding vrij van aantekeningen

Meer info
keurig exemplaar, lichtjes gelezen,
trefwoorden

Spoorboek. Vernieuwing van stationsomgevingen in Vlaanderen en Nederland brengt het relaas van de vernieuwing van de stationsomgeving in elf kleine en middelgrote Vlaamse en Nederlandse steden.

Het voorbije decennium stond in het teken van de grote Europese stationsvernieuwingsprojecten. Denk aan de prestigieuze stations van Antwerpen, Luik, Rotterdam of Lille. Vandaag is het de beurt aan de kleinere steden. Deze tweede golf van stationsvernieuwingsprojecten vereist een andere aanpak en een andere ruimtelijke visie dan die voor de grootstedelijke HST-stations.

Het Spoorboek geeft een eerste beeld van de bijzondere projecten die op stapel staan en beschrijft de processen die gevoerd werden om tot die projecten te komen. Maar het boek graaft ook dieper: het gaat op zoek naar de impact die het station had, heeft en in de toekomst kan hebben voor de stad en haar ommeland. In zes hoofdstukken - hier 'Sporen' genoemd - rafelt het boek de betekenis van de stationsomgeving in al haar facetten uiteen en gaat het op zoek naar een grammatica van de stationsomgeving van de 21ste eeuw.
De elf steden zijn: Aarschot, Bergen op Zoom, Diest, Hasselt, Herentals, Heerlen, Roosendaal, Sint-Truiden, Tienen, Tongeren en Turnhout.

Met bijdragen van Matthias Blondia, Geert Das, Joeri De Bruyn, Erik De Deyn, Diederik de Koning, Miechel De Paep, Jan Duffhues, Bram Esser, Julie Marin, David Peleman, Marian Prins, Anne Seghers, Maarten Van Acker, Peter Vanden Abeele, Stefan van der Spek, Bart Van Moerkerke


SPOORBOEK
Vernieuwing van stationsomgevingen in Vlaanderen en Nederland
Auteur:Joeri De Bruyn, Maarten Van Acker
Uitgever:public space
ISBN: 978-94-9178-900-7



Paperback
Nederlands
344 pagina's
24 apr. 2013
Afbeeldingen
Auteur:Joeri De Bruyn, Maarten Van Acker,  Matthias Blondia, Geert Das, Joeri De Bruyn, Erik De Deyn, Diederik de Koning, Miechel De Paep, Jan Duffhues, Bram Esser, Julie Marin, David Peleman, Marian Prins, Anne Seghers, Maarten Van Acker, Peter Vand - SPOORBOEK Vernieuwing van stationsomgevingen in Vlaanderen en Nederland
Kautskie Groningen

belangrijke mededeling: mijn e-mail heeft grote problemen met hotmail (en outlook) adressen, kijk vooral in uw spamfolder voor mijn antwoordmail! mijn e-mail adres is: kautskie@online.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Kautskie.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kautskie
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kautskie een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kautskie vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kautskie kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren