Titel

Layers of illusion / The Mayer van den Bergh Breviary

Schrijver
Taal

Engels

ISBN

9789055445349

Uitgever

Ludion

Prijs

39,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

2007, 208pp, 24,5 x 31 cm, Gebonden met harde kaft en stofomslag, Nieuw

Meer info
Omschrijving
De Antwerpse kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh kocht in 1898 op een Londense veiling een breviarium of gebedenboek dat in de loop der jaren zijn naam kreeg en tot een van de meest luxueuze breviaria hoort. De 706 bladen in velijn bevatten psalmen, hymnen en gebeden, kalenders van liturgische diensten en van feestdagen van heiligen, en zijn stuk voor stuk verlucht met de mooiste miniaturen: van randversieringen met weelderige bloemmotieven of in trompe-l’oeil geschilderd tot haarfijne taferelen uit heiligenlevens of voorstellingen van de menselijke bezigheden op het land. Vergelijkend onderzoek met andere, gedateerde getijdenboeken heeft uitgewezen dat dit breviarium rond 1510–1515 ontstaan moet zijn. De verluchtingen worden toegeschreven aan een aantal kunstenaars van de Gents-Brugse school zoals Simon Beuning, Gheeraert Horenbaut, Jan Provoost en de zogenaamde Maximiliaanmeester. En de enkele Portugese teksten in het boek doen vermoeden dat het toebehoord zou hebben aan het Portugese vorstenhuis.
Ludion pakt ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het Museum Mayer van den Bergh uit met dit prestigieuze boek dat de resultaten van het laatste onderzoek rond dit breviarium bundelt en dat zelf verlucht is met schitterende reproducties.
Afbeeldingen
Brigitte Dekeyzer - Layers of illusion / The Mayer van den Bergh Breviary
Tsundoku Oostrozebeke

Boeken kunnen opgehaald worden, na afspraak, in Oostrozebeke in West-Vlaanderen.
Verzending binnen België: BPost tarief
Verzending naar Nederland: 10,5 €

Shipping only within the European Community.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Tsundoku.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Tsundoku
  • Na uw bestelling ontvangen u en Tsundoku een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Tsundoku vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Tsundoku kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren