Titel

Rotterdam de allereerste kleurenfoto's 1937-1945

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789490631215

Uitgever

Uitgeverij Diafragma

Prijs

29,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2018 ,1e druk ,120pp ,paperback met flappen ,veel foto's ,nieuw ,nog in plastic

Meer info
Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan, want nu is het voor het eerst mogelijk indrukken en herinneringen waarin kleur een belangrijke rol speelt, mee naar huis te nemen. Zo schreef de redacteur in 1937 enthousiast in het allereerste full colornummer van het tijdschrift Kleinbeeld-foto. Bijna honderd jaar na de introductie van fotografie, was de kleinbeeld kleurendiafilm een enorme revolutie. Tot en met de Tweede Wereldoorlog werd de geschiedenis louter beleefd in zwart-wit of in nostalgische sepiatinten. Boven het net gebombardeerde Rotterdam verwacht iedereen dramatische rookwolken: niet in kleur maar in stemmig zwart-wit. Op een van de eerste kleurenfoto’s van een brandend Rotterdam is een huis te zien met lentebloesem in de tuin. De eerste indruk is die van een vrolijke lentedag. Totdat door de ramen van een belendend pand het verwoestende vuur zichtbaar wordt. Uit de periode 1937 - 1945 heeft het Stadsarchief Rotterdam niet minder dan driehonderd bijzondere kleurendia’s teruggevonden. Hieruit is voor Rotterdam, de allereerste kleurenfoto’s, 1937-1945 een ruime en diverse keuze gemaakt. De selectie is aangevuld met de oudst bekende kleurendia’s van Alphons Hustinx en Hugo Jaeger. Deze allereerste kleurendia’s hebben zowel documentaire als cultuurhistorische waarde en geven opnieuw kleur en betekenis aan de geschiedenis van Rotterdam.
Afbeeldingen
Joop de Jong ,René Spork - Rotterdam de allereerste kleurenfoto's 1937-1945
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren