Titel

Eindstation Pakan Baroe 1943-1945 / dodenspoorweg door het oerwoud met CD

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060649220

Uitgever

Buijten & Schipperheijn

Prijs

20,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1996, paperback, 4e herziene druk met nooit eerder gepubliceerde historische feiten,, 344pp, IN PERFECTE STAAT

Meer info
Uitverkoopprijs
Veertien jaar zijn er voorbijgegaan sinds de vorige, toen ook al uitgebreide derde druk in 1982 verscheen. Over het Pakan Baroedrama leek het laatste woord gezegd. Toch moet ik bij deze vierde uitgave vermelden dat het opnieuw gaat om een herziene en aanzienlijk uitgebreide druk. Na 1982 bleef ik namelijk zitten met vragen betreffende de Javaanse dwangarbeiders, de romusha's. Vragen zonder antwoord. Bovendien stoorde het mij, dat de door mij beschreven Pakan Baroegeschiedenis in de vorige drukken in feite ophoudt bij de capitulatie van Japan. Tot dusverre bleef onbeschreven wat er gebeurde tussen 15 augustus en 25 november 1945, de dag dat de laatste ex-krijgsgevangenen Pakan Baroe moesten verlaten, onder bedreiging van republikeins geweld. Juist die laatste drie maanden waren voor de achterblijvers hoogst frustrerend. De oorlog was weliswaar eindelijk over en de voedselsituatie verbeterd, maar er was geen geallieerde legermacht die Sumatra ook daadwerkelijk bevrijdde.
Afbeeldingen
Hovinga, Henk - Eindstation Pakan Baroe 1943-1945 / dodenspoorweg door het oerwoud met CD
Hovinga, Henk - Eindstation Pakan Baroe 1943-1945 / dodenspoorweg door het oerwoud met CD
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Huis van de Letteren.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren