Titel

Theodore Dan Letters (1899-1946)

Schrijver
Taal

Meertalig

Uitgever

Stichting Int. Instituut voor sociale geschiedenis, Amsterdam

Prijs

7,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1985, LVIII & 678 pag., geb. harde kaft met goudopdruk, naam op schutblad, i.g.st.

Meer info
Duits- en Russischtalig

Boris Sapir

Boris Moiseevič Sapir (1902-1989) werd geboren in Lódz en verhuisde naar Moskou in 1914. In 1919 sloot hij zich aan bij de RSDRP (Mensjewieken) en was medeoprichter van de Moskouse sociaal-democratische jeugdbeweging. Tussen 1921 en 1925 werd hij herhaaldelijk gearresteerd, gevangen gezet en verbannen. Hij bracht meer dan twee jaar door in Solovki, het beruchte GULAG kamp op de Solovetskie eilanden in de Witte Zee. In 1925 vluchtte hij naar het buitenland. Hij studeerde rechten en promoveerde in Heidelberg in Duitsland en sloot zich daar aan bij de mensjewistische beweging in ballingschap.

Na de machtsovername door Hitler vestigde hij zich in Nederland.Vanaf de oprichting was hij betrokken bij het IISG, in 1936 werd hij hoofd van de afdeling Oost-Europa. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog was Sapir gedwongen het land te verlaten. Na vele jaren in de Verenigde Staten keerde hij in 1967 terug naar Nederland. Hij pakte zijn werkzaamheden bij het Instituut weer op en bleef daar werkzaam tot kort voor zijn dood in 1989. Hij was de auteur van veel publicaties over de Russische sociaal-democratie, waaronder bronnenpublicaties over het tijdschrift Vpered!, Petr Lavrov en Fedor en Lidija Dan. Vele jaren was hij redacteur van SocialistiČeskij Vestnik.

( bron : Int. Instituut voor sociale geschiedenis )
De Boekenschuur Vlagtwedde

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen ook wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp.

U wordt per e-mail binnen 2 dagen geïnformeerd over de vooruit te betalen kosten.

Verzending van het boek vindt plaats met PostNL.

Afhalen van het bestelde boek is op afspraak ook mogelijk.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Boekenschuur.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Boekenschuur
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenschuur een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenschuur vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Boekenschuur kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren