Titel

RJAM / Monument voor Rotterdamse Jazzmusici

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Stichting Rotterdam Jazz Artists Memorial

Prijs

27,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2018 ,1e druk ,42pp ,paperback ,veel afbeeldingen ,muziek ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.
Tijdens de begrafenis van de slagwerker Tony Viola op 20 oktober 2008 werd door velen gememoreerd aan het feit dat er in de stad vrijwel geen waardering is voor – en kennis over de Rotterdamse jazzmusici. De aanzienlijke respons op de inzamelingsactie voor een gedenkteken met Viola’s beeltenis motiveerde een groep centrumbewoners tot het oprichten van de stichting Rotterdam Jazz Artists Memorial. Een kleine maand later kwam het gezelschap, uitgebreid met een aantal deskundigen, in café De Ridder bijeen voor een nadere concretisering van het project. Veel goede ideeën zijn in de kroeg ontstaan. Het plan: de herinneringen aan de Rotterdamse jazzcoryfeeën levend houden door middel van realistische portretafbeeldingen, ontworpen door gerenommeerde striptekenaars en illustratoren, uitgevoerd als duurzame, geëmailleerde borden en muurschilderingen.
De Oude Binnenweg bleek hiervoor de meest geschikte locatie. Hier was namelijk ooit het legendarische jazzpaleis Mephisto gevestigd. Het initiatief werd opgepakt door het Centrum Beeldende Kunst – zij zijn verantwoordelijk voor de beeldende kunst in de openbare ruimte – en de eerste werken kregen gestalte. Het kostte veel tijd de betrokken pandeigenaren te overtuigen van het belang van het RJAM project. Mede vanwege de financiering moest het plan gefaseerd gerealiseerd worden. Geleidelijk zag men in dat de werken van een hoge artistieke kwaliteit zijn en dat een gebouw daardoor een monumentale meerwaarde krijgt.
Het RJAM project is als het ware een groeibriljant. Deze jazz- en striproute is een markante, door bekende striptekenaars en illustratoren getekende portrettengalerij verspreid over de Oude Binnenweg en de aangrenzende zijstraten (Boomgaardhof, Boomgaardstraat, Jacobus- en Mauritsstraat). In de loop der tijd werd een dertiental afbeeldingen gerealiseerd.
In de serie geëmailleerde borden tref je werk aan van:
Theo van den Boogaard (drummer Dick Rijnooy),
Robert van der Kroft (saxofonist Piet le Blanc),
Jan Kruis † (pianist Rob Franken),
Martin Valkhoff (multi-instrumentalist Jaap Valkhoff),
Louise Lagerweij (drummer Tony Viola),
Wouter Tulp (violist en orkestleider David de Groot),
Martin Lodewijk (pianist Nico de Rooy),
Lorenzo de Bruin (zangeres Mitsey Smeekens) en
Erik Kriek (zangeres Annie de Reuver) onthulling gepland in het voorjaar van 2018.

De muurschilderingen zijn gemaakt door:
Peter Pontiac † (trompettist Louis de Vries),
Dick Matena (saxofonist Piet Noordijk),
Joost Swarte (saxofonist Meijer Wery) en
Wilbert Plijnaar (zangeres Rita Reys).

Het legendarische jazzpodium Negropalace Mephisto is geëerd met een grote muurschildering aan het Boomgaardhof gemaakt door Ilse Weisfelt en Joren Jushua van Rewriters 010.
Afbeeldingen
Hans Zirkzee - RJAM / Monument voor Rotterdamse Jazzmusici
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren