Titel

De Rotterdamse kruidenierswinkels van LUYENDIJK'S in de 20e eeuw

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789090342412

Uitgever

Eigen beheer

Prijs

25,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2021 ,1e druk ,112pp ,paperback, groot formaat ,veel foto's ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
Tussen 1932 en 1975 zijn vele duizenden Rotterdamse gezinnen door het winkelpersoneel van Luyendijk’s voorzien van levensmiddelen in één van de kruidenierswinkels in Rotterdam.
De klanten werden door verkoopsters aan de toonbank bediend.
Bert Luijendijk, kleinzoon van oprichter Jan Luijendijk van de Winkelmaatschappij in kruidenierswaren, schreef een boek over deze bekende Rotterdamse kruidenierswinkels van zijn grootvader die vanaf 1932 waren gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg 445, Zwart Janstraat 8, Kruiskade 21 (gebombardeerd), Schepenstraat 113 (noodwinkel) en Schieweg 121.
De eerste twee winkels in kruideniers- en grutterswaren waren echter al vanaf 1906 gevestigd aan de Aegidiusstraat 65 en Lusthofstraat 139 in Rotterdam-Kralingen en ook deze periode wordt in het boek beschreven. Op de leeftijd van 21 jaar opent Jan Luijendijk zijn eerste winkel in Kralingen, gevolgd door de 2e winkel in kruideniers- en grutterswaren in 1910.
Het historische boek van ruim honderd pagina’s bevat afbeeldingen en foto’s ontvangen van voormalig winkelpersoneel of hun nabestaanden en met bijzondere herinneringen van velen van hen.
Het is een waardevolle beschrijving van deze Rotterdamse kruidenierswinkels van weleer waar je weer even ouderwets ‘boodschappen’ kunt doen.
Afbeeldingen
Bert Luijendijk - De Rotterdamse kruidenierswinkels van LUYENDIJK'S in de 20e eeuw
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren