Titel

Onder mijn matras de erwt / gedichten & portretten

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789025864989

Uitgever

Leopold

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2017, 96pp, gebonden, hardcover IN PERFECTE STAAT

Meer info
Uitverkoopprijs
Ted van Lieshout
Ted van Lieshout (Eindhoven, 1955) wilde schrijver, tekenaar of zanger worden. Op zijn 19e ging hij studeren aan de kunstacademie in Amsterdam. Hij werd illustrator en maakte tekeningen bij gedichten en verhalen voor kinderen. Ook ontwierp hij boekomslagen en tekende hij voor kranten en tijdschriften. In 1986 verscheen het eerste boek waarvoor Ted de tekst schreef: Raafs reizend theater en verscheen de gedichtenbundel Van verdriet kun je grappige hoedjes vouwen. Deze gedichtenbundel werd meteen bekroond met een Vlag en Wimpel. In de jaren die volgden, schreef Ted nog veel meer kinderboeken en gedichtenbundels. In 1989 won hij het Charlotte Köhler Stipendium, de prijs voor de beste nieuwe auteur van kinder- en jeugdboeken, en in 1995 werd Begin een torentje van niks bekroond met de Gouden Griffel. In 2009 werd de driejaarlijkse Theo Thijssenprijs aan hem toegekend voor zijn gehele oeuvre.
Alles van Ted van Lieshout
Samenvatting
Lichte en indringende poëziebundel met poppenportretten, over de weg naar volwassen worden.

‘Ik speelde dat ik moeder was met al mijn vijftien poppen Ze maakten telkens ruzie en daar moesten ze mee stoppen! Vijftien poppen op een rij, allemaal zijn ze van mij.

De pop die ik het laatst kreeg, die hield niet echt van mij. Ze ging er al meteen vandoor toen ik er iets van zei. Veertien poppen op een rij, allemaal zijn ze van mij.’

De poppen gaan eruit. Papa ook trouwens (nieuwe vriendin). Moeder vliegt uit (nieuwe vriend). Oma blijft, maar voor hoelang? En wat komt ervoor in de plaats? Véél te weinig en tegelijkertijd véél te veel.

Dichter Ted van Lieshout schetst in Onder mijn matras de erwt het leven van een meisje dat langzaam maar zeker haar kinderjaren opruimt.
Hij maakte er bijzondere portretten bij... van poppen!

Over het werk van Ted van Lieshout: Rond vierkant vierkant rond is een boek als een draaimolen: vrolijk, kleurrijk en duizelingwekkend.
– Poëziekrant

Driedelig paard vernieuwt, verrast en inspireert op alle fronten.
– Trouw

Gedichten, zo mooi dat je ze graag levensgroot aan je muur zou hangen.
– NRC Handelsblad
Afbeeldingen
Lieshout, Ted van - Onder mijn matras de erwt / gedichten & portretten
Lieshout, Ted van - Onder mijn matras de erwt / gedichten & portretten
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Huis van de Letteren.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren