Titel

Migratie / Hoe de mensheid zich over de wereld heeft verspreid

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789059569829

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Prijs

20,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2019, 224pp, gebonden, hardcover, GLOEDNIEUW

Meer info
Uitverkoopprijs
Samenvatting
Al vanaf het begin van de menselijke geschiedenis, zijn we in beweging. Door het nomadisch bestaan van de eerste volkeren, maar ook door natuurrampen, klimaatverandering, oorlog en hongersnood hebben mensen zich over de hele wereld verspreid.
Migratie is dus al zo oud als de weg naar Rome, maar waarom is het dan nu zo politiek gevoelig? Waarom vertrekken migranten? Waar gaan ze naartoe, in welke aantallen en om welke redenen? En vormen migranten een bedreiging voor de sociale en politieke orde? Al deze vragen worden beantwoord in dit gezaghebbende boek van een van de meest toonaangevende migratiewetenschappers van Groot-Brittannië.
Dit prachtige boek behandelt de lange geschiedenis van migratie, bespreekt veel regio's en thema's, en geeft context en kleur aan een van de meest urgente kwesties van onze tijd. De tekst is aangevuld met een reeks levendige kaarten, foto's en krachtige grafische afbeeldingen.

ROBIN COHEN is emeritus hoogleraar ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Oxford en voormalig directeur van het International Migration Institute. Hij bekleedde wetenschappelijke functies terwijl hij onderzoek deed in o.a. Nigeria, Zuid-Afrika en Amerika en is een autoriteit op het gebied van internationale migratie en de culturele en sociale gevolgen hiervan. Hij schreef eerder Frontiers of identity: the British and the others, Global diasporas: an introduction en Migration and its enemies.
Afbeeldingen
Cohen, Robin - Migratie / Hoe de mensheid zich over de wereld heeft verspreid
Cohen, Robin - Migratie / Hoe de mensheid zich over de wereld heeft verspreid
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Huis van de Letteren.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren