Titel

Etty. De nagelaten geschriften van Etty Hillesum 1941-1943

Schrijver
ISBN

9789050180061

Uitgever

Balans 1986, 1e dr

Prijs

49,95(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

5 exemplaren

Bijzonderheden

In rood linnen gebonden met omslag, 22 cm, 874 p's dundruk.

Meer info
Etty Hillesum kreeg in 1942 werk bij de Joodsche Raad, en haar werkplek was 'Durchgangslager' Westerbork. Maar al snel werd ze geïnterneerd, hoewel ze vanwege haar werk vrij in en uit mocht. Ze besloot niet onder te duiken maar het lot van haar kampgenoten te delen. Haar ouders en broer Mischa werden tijdens de razzia's van 20 en 21 juni te Amsterdam opgepakt en een week later naar Westerbork gebacht. Toen haar moeder in september bij de SS-er Rauter, hoofdverantwoordelijke voor het jodenbeleid in Nederland, schriftelijk een verzoek om bepaalde privileges deed, reageerde deze verbolgen en zette de hele familie Hillesum ogenblikkelijk op transport naar Ausschwitz. De ouders ( of één van hen ) hebben of het transport niet overleefd of zijn direct bij aankomst vergast. Mischa werd op 8 oktober verplaatst naar Warschau waar hij puin moet ruimen in het voormalige getto.Hij kwam kort na aankomst te overlijden.
Etty moet vóór 30 november 1943 zijn omgekomen.
Het heeft tot oktober 1986 geduurd voordat de brieven en dagboeken voor het eerst integraal zijn gepubliceerd. Eerder zijn diverse keren brieven en dagboekfragmenten uitgegeven.
Lamme Goedzak Nieuw Bergen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Lamme Goedzak.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Lamme Goedzak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lamme Goedzak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lamme Goedzak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Lamme Goedzak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren