Titel

De Chartreuse van Parma

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Contact, Amsterdam. 1969. Derde druk. Paperback. Geplastificeerd. 446 pp. Contact-Klassieken.

Prijs

2,75

Bijzonderheden

Naam op Franse pagina. Lichte leesvouw op rug. Net exemplaar. In prima staat.

Meer info
Fabrizio del Dongo, een naïeve Italiaanse edelman, ontvlucht zijn ouderlijk huis om zich aan te sluiten bij Napoleon. Door zijn gebrek aan ervaring belandt hij tijdens de slag van Waterloo in allerlei gevaarlijke en komische situaties. Als hij wil terugkeren naar Lombardije blijkt hij daar te worden gezocht wegens landverraad. Zijn tante Gina en haar minnaar, de eerste minister van Parma vangen hem op en stippelen een kerkelijke loopbaan voor hem uit.
De jonge Fabrizio voelt zich aangetrokken tot zijn tien jaar oudere tante. Haar moederlijke gevoelens voor hem veranderen in een obsessieve verliefdheid die zij met moeite verbergt en hoewel Fabrizio uiteindelijk verliefd wordt op een ander blijft Gina alles doen om hem te beschermen en terug te winnen.

In De Chatreuse van Parma vallen allerlei romangenres samen: avonturenroman, liefdesgeschiedenis, Bildungsroman en politieke satire. Een van de grote charmes van dit machiavellistische relaas van liefde en eerzucht, idealisme en hartstocht, huichelarij en onverholen amoralisme is de ironische, oneerbiedige verteltoon. Hierdoor bewerkstelligt Stendhal dat de lezer het verslag van het wel en wee van de personages steeds met een geamuseerde of meewarige glimlach volgt.

Milaan, Parma, ten tijde van Napoleon: de liberale jonge markies Fabrizio del Dongo gaat van het ene liefdesavontuur naar het andere, maar beseft onvoldoende hoeveel zijn tien jaar oudere tante, Gina del Dongo, van hem houdt. Als hij, vooral om politieke redenen, in de gevangenis belandt, weet zij zijn ontsnapping te organiseren. Tijdens die hechtenis heeft hij echter, via communicatie van raam tot raam, Clelia leren kennen, de knappe dochter van de gevangenisdirecteur. Met haar gaat hij dan ook een relatie aan, waaruit een zoon, Sandrino, wordt geboren. Als moeder en zoon evenwel sterven, trekt Fabrizio zich terug in het klooster 'de Chartreuse van Parma'. Een spannende en boeiende Franse klassieker met prachtige dialogen, originele situaties en compacte zinnen.

Arnon Grunberg zegt over dit boek: "De chartreuse van Parma is een van de meest romantische boeken die ik ken en een van de interessantste boeken over verveling. Na het lezen van dit boek voelt men zich gesticht, ja men voelt zich zelfs een beter, een vrolijker mens".
Afbeeldingen
STENDHAL [BEYLE, MARIE-HENRI] (1783 - 1842) - De Chartreuse van Parma
STENDHAL [BEYLE, MARIE-HENRI] (1783 - 1842) - De Chartreuse van Parma
Willy Demacker Books Amsterdam

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Willy Demacker Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren