Titel

Handboek voor de bloesemtherapie van dr. Bach

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789020250343

Uitgever

Ankh-Hermes

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1994, Gebonden met stofomslag, 277p

Meer info
Stofomslag is beschadigd, zoals te zien op de foto. Boekblok is aan de bovenkant verkleurd. Verder in prima staat, niet in geschreven en geen ezelsoren.

De Bachremedies, in Nederland ook wel bloesemtherapie geheten, zijn verwant aan de natuurgeneeskunde en de homeopathie. Dr. Edward Bach heeft in de bloesems van wilde planten, struiken en bomen middelen gevonden ter bestrijding van verschillende ziekten. Net als in de homeopathie worden hier hoge verdunningen verkregen, die op psychisch niveau werkzaam zijn. Het bijzondere in de therapie van dr. Bach is echter, dat hij ziekten benadert vanuit de karakterstruktuur van de patiënt. Hij ziet als fundamentele oorzaak voor ziekte een disharmonie tussen ziel (hoger ik) en individualiteit. In plaats van in vrijheid volgens de aanwijzingen van de ziel zijn weg te kunnen gaan, wordt de harmonieuze ontwikkeling van de individualiteit in de weg gestaan door egoïstische karaktereigenschappen. Wanneer men de fout die ten grondslag ligt aan de disharmonie, heeft opgespoord, bestaat de remedie niet uit het bestrijden van deze fout. De genezing wordt bewerkstelligd door het tot ontwikkeling brengen van de tegengestelde goede eigenschap. Deze methode is effectiever dan het bestrijden van de fout. Het ontwikkelen van de compenserende goede eigenschap zorgt ervoor dat de individualiteit in overeenstemming komt met de intenties van de ziel. Wanneer op deze wijze de disharmonie hersteld is, verdwijnen de lichamelijke ziekteverschijnselen.

De bespreking van de afzonderlijke remedies wordt voorafgegaan door een hoofdstuk over het voorschrijven ervan. Hierin komen aan de orde: het oriënterend gesprek, voorschrijven voor zichzelf, voor kinderen, voor dieren en planten, bij psychische problemen, bij zwangerschap en bevalling. Los hiervan wordt het preventief gebruik behandeld.
Afbeeldingen
Chancellor, P.M. - Handboek voor de bloesemtherapie van dr. Bach
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren