Titel

Tot lering en verering / Functies van kunst in de Middeleeuwen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789024291717

Uitgever

Kok

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2004, paperback Conditie: als nieuw, schone, witte bladzijden

Meer info
Een heiligenbeeld dat een eeuw of vijf geleden is gemaakt en dat tegenwoordig in een museum staat, functioneert hier heel anders dan destijds in de kerk. In Tot lering en verering plaatst de kunsthistoricus Peter van Dael middeleeuwse kunst in haar oude context en probeert haar vanuit haar oorspronkelijke functies te verstaan. Het zoeklicht valt niet zozeer op het kunstwerk als zodanig, maar vooral op de interactie tussen het beeld of de schildering en de vroegere beschouwer. In de huidige 'beeldcultuur' is het nuttig na te denken over de verschillende functies die men aan het beeld kan toekennen. Uit de historische beschouwing in Tot lering en verering blijkt dat kunst in de Middeleeuwen niet belangeloos was: zij diende niet alleen tot vermaak, maar ook tot lering en verering. Zij richtte zich niet alleen tot het geheugen en het verstand, maar ook tot het gemoed. De functies die men voor de Middeleeuwen kan onderscheiden, blijken overigens ook voor latere perioden te gelden.
Afbeeldingen
Dael, P. van - Tot lering en verering / Functies van kunst in de Middeleeuwen
Dael, P. van - Tot lering en verering / Functies van kunst in de Middeleeuwen
Quirinus Den Haag

Bestellingen worden dezelfde dag bevestigd. Kijk ook in de SPAM, mails worden daar weleens bezorgd.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Quirinus.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Quirinus
  • Na uw bestelling ontvangen u en Quirinus een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Quirinus vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Quirinus kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren