Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Land in aanleg. De Dienst Landelijk Gebied en de inrichting van het platteland

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789057304026

Uitgever

Walburg Pers, 2006

Prijs

4,75(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

softcover met flappen, uitstekende conditie, 30 x 24 cm. 159 pag., illustr. in kleur en zw.w.,

Meer info
Landinrichting is een onderwerp dat in het middelpunt van de belang-stelling staat. Ruimte is in Nederland immers per definitie beperkt.
De Dienst Landelijk Gebied is verantwoordelijk voor de vormgeving van een groot deel van het Nederlandse landschap zoals we dat vandaag de dag kennen. In verschillende gedaanten en onder diverse namen was deze organisatie de afgelopen zeventig jaar intensief betrokken bij de ver-bouwing van het Nederlandse platteland. Namens de rijksoverheid voerde de dienst de regie over grootscheepse ruilverkavelings- en landinrichtings-operaties en wist zij steeds een bepalende rol te spelen. Dat gold voor de eerste decennia, waarin de vorming van een zo optimaal mogelijk agrarisch productielandschap centraal stond, maar ook voor latere perioden waarin er meer aandacht was voor natuur, landschap, recreatie en wonen.
In dit boek belichten Hans Buiter en Jan Korsten de manier waarop de overheid organisatorisch en inhoudelijk grip probeerde te houden op de ontwikkelingen op het platteland, maar ook voortdurend inspeelde op lokale belangen. De dienst voerde de regie, maar was ook permanent bezig met het scheppen van voldoende lokaal draagvlak.
Dit boek bevat meer dan alleen het verleden van een organisatie. Het is vooral ook het verhaal van de veranderende omgang van Nederlanders met het landelijk gebied. Verschuivende visies die zich vertaalden in voortdurend gesleutel aan het landschap; een proces dat nog steeds voortduurt.
Stokroosboeken Zutphen

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.

Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).

Nieuwste boeken vanStokroosboeken

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren