Titel

Schadevergoeding bij overlijden. Een onderzoek naar een alternatief systeem voor de berekening van schade door derving van levensonderhoud bij overlijden

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789088631191

Uitgever

Celsus

Prijs

17,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2013, 110 pp., paperback. Goed

Meer info
Net exemplaar boekhoekje licht gedeukt, verder nagenoeg in nieuwstaat.

Nabestaanden hebben geen recht op schadevergoeding wanneer een naaste overlijdt, tenzij zij tevens slachtoffer zijn. Art. 6:108 BW bepaalt dat een beperkte groep nabestaanden de mogelijkheid heeft om zowel de kosten van lijkbezorging als de door hun geleden schade wegens derving van levensonderhoud door dit overlijden op de aansprakelijke te verhalen. De hoogte van deze schade is echter lastig vast te stellen. De huidige schadeberekeningssystematiek is in de literatuur fors bekritiseerd.

In dit boek schetst mr. Eveline Onderdelinden de plaats van overlijdensschade in het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, de begrenzingen van de vergoeding van overlijdensschade van art. 6:108 BW (het behoeftigheidsvereiste), en de tekortkomingen van de systematiek van de berekening van de schade door het derven van levensonderhoud bij overlijden.

Aan de hand van ontwikkelingen in de jurisprudentie, een vergelijking met enkele andere Europese landen en de huidige praktijk laat zij zien waaraan een nieuw berekensysteem voor overlijdensschade zou moeten voldoen. Steeds vaker wordt bij de berekening van overlijdensschade geabstraheerd van de concrete omstandigheden van het geval. Dit boek toont in welke gevallen en in welke mate dit is toegestaan, en presenteert zo een alternatief voor de schadebegroting na overlijden.
Afbeeldingen
Onderlinden, E. - Schadevergoeding bij overlijden. Een onderzoek naar een alternatief systeem voor de berekening van schade door derving van levensonderhoud bij overlijden
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren