Titel

De Anne Frank Stichting en haar lessen uit de Tweede Wereldoolog

Schrijver
ISBN

9789072131300

Uitgever

Utrechtse Historische Cahiers, jrg 16 (1985), nr. 4

Prijs

5,00

Bijzonderheden

1995, 104 pp., paperback (metmarker- gebruikssporten in een hoofdstuk)

Meer info
De Anne Frank Stichting probeert al ruim veertig jaar de wereld te verbeteren. Reden voor de oprichting in 1957 was de dreigende sloop van het Achterhuis, maar uit dit Utrechtse Historische Cahier blijkt dat de Anne Frank Stichting nog veel meer heeft betekend, en nog steeds betekent. De Stichting voorkwam de sloop van het Achterhuis en begon er een prachtig museum. Binnen en buiten dat museum is de Stichting vervolgens voortdurend bezig geweest de idealen uit het dagboek van haar wereldberoemde naamgever uit te dragen en te verwezenlijken. De geschiedenis van de Anne Frank Stichting wordt in het Cahier ingekaderd door de geschiedenis van de naoorlogse omgang met de Tweede Wereldoorlog. De maatschappelijke betrokkenheid van de Stichting maakte dat haar beleid meeveranderde met de ontwikkelingen in de omgang van de Nederlandse samenleving met het oorlogsverleden. Andersom heeft de Stichting invloed uitgeoefend op deze ontwikkelingen.
Afbeeldingen
Eva Rensman - De Anne Frank Stichting en haar lessen uit de Tweede Wereldoolog
CANON SOCIAAL WERK Amsterdam

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.

Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar België.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met CANON SOCIAAL WERK
  • Na uw bestelling ontvangen u en CANON SOCIAAL WERK een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van CANON SOCIAAL WERK vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • CANON SOCIAAL WERK kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren